Κατηγορίες
σύλλογοι

To Ιερό ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου επισκέφθηκε ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας

syllproskagor20160705-1Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους  επισκέφτηκε το Ιερόν ησυχαστήριον του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών. Η αναχώρηση  έγινε νωρίς το πρωί και οι προσκυνητές έφτασαν αρκετά νωρίς στο ησυχαστήριο όπου εκκλησιάστηκαν χοροστατούντος του ιερομονάχου Λουκά, πνευματικού και περίφημου αγιογράφου της Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους και γενικότερα. Ο πατήρ Λουκάς έχει αγιογραφήσει και το Καθολικό του ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου.

Μετά τη λήξη της λειτουργίας οι προσκυνητές κατευθύνθηκαν στο Αρχονταρίκι όπου τους προσφέρθηκε καφές και ακολούθησε ενημέρωση για τα ιστορικά στοιχεία του ησυχαστηρίου από την αρμόδια Μοναχή.

Στη συνέχεια το γκρουπ των προσκυνητών κατευθύνθηκε στο οχυρό του Ρούπελ, όπου τους έγινε ξενάγηση για την ανεπανάληπτη αντίσταση του ελληνικού στρατού τον Απρίλιο του 1941. syllproskagor20160705-2Η ιστορική αφήγηση των γεγονότων από τον αρμόδιο στρατιώτη των οχυρών ήταν τόσο ζωντανή και παραστατική που συγκίνησε αφάνταστα τους προσκυνητές μας.

Ο Σύλλογος προσκυνητών στη συνέχεια επισκέφτηκε μια ταβέρνα δίπλα στη λίμνη Κερκίνη και γευμάτισε.

Η επιστροφή των προσκυνητών στην Αλεξάνδρεια έγινε στις 20.30. Οι εντυπώσεις και οι παραστάσεις όλων από την επίσκεψη αυτή ήταν θαυμάσιες.