Κατηγορίες
αθλητικά

Χρυσό για Στεφανίδη στο Άμστερνταμ – όγδοη με ρεκόρ αγώνων η Υφαντίδου

stefanidiamstrdamΤο χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ (με άλμα 4,81 μ.) κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στη διάρκεια των αγώνων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Άμστερνταμ (6-10 Ιουλίου 2016). Η Ελληνίδα αθλήτρια – η οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στους Ολυμπιακούς του Ρίο που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου – με το άλμα αυτό έκανε και ρεκόρ αγώνων ενώ οι καιρικές συνθήκες και ο άνεμος δεν βοήθησαν τις αθλήτριες. Τέταρτη στο ίδιο αγώνισμα μια ακόμη Ελληνίδα, η Νικόλ Κυριακοπούλου με άλμα στα 4,55 μ.

Η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο, με βολή στα 56,36 μέτρα έκανε και αυτή ρεκόρ αγώνων, όμως η επιδόσεις της στα υπόλοιπα αθλήματα (ειδικά την πρώτη ημέρα) δεν της έδωσαν τη δυνατότητα να πιάσει τους 6.200 βαθμούς που είναι το όριο για το Ρίο. Η αθλήτρια του Μηνά Κυριάκου με 6.025 βαθμούς κατέλαβε τελικά την όγδοη θέση στο έπταθλο…

ενώ πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος του άλματος σε ύψος, στην προσπάθεια να περάσει το 1,68 μ. χτύπησε το κεφάλι της στο στυλοβάτη και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο όπου της έγιναν τέσσερα ράμματα.