Κατηγορίες
εκδηλώσεις

Ξεκίνησε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλεξάνδρειας

enarxi 2ofest alex 20160708Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου ξεκίνησε το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλεξάνδρειας, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Στο φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την «Εστία Ρουμλουκιωτών» Αλεξάνδρειας, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ και είναι στη 2η χρονιά του φέτος, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από 4 χώρες (Μολδαβία, Πολωνία, Τσεχία και φυσικά Ελλάδα).

Την Παρασκευή έγινε στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας η υποδοχή των συμμετεχόντων από μέρους της Τοπικής Αρχής και των διοργανωτών (σε αυτή παρευρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Π. Γκυρίνης όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μπρουσκέλης καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου). Κατά την υποδοχή στο δημαρχείο πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών με τις αποστολές από το εξωτερικό ενώ μετά το πέρας της πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.

Αργότερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, που γίνεται στο χώρο μπροστά από το Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας, στην οποία παρουσιάστηκαν στο κοινό τα συγκροτήματα και οι σύλλογοι που συμμετέχουν. Την ευχάριστη είδηση της ημέρας ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο βουλευτής Ημαθίας Χρ. Αντωνίου, ο οποίος είπε πως το Φεστιβάλ που διοργανώνει η Εστία Ρουμλουκιωτών από φέτος τελεί επίσημα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν απόφασης που υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό.

2ofestalex20160708

Αυτό σημαίνει πολλά, αρχικά είναι μια επιβράβευση της Εστίας Ρουμλουκιωτών για τις προσπάθειές της τα 2 αυτά χρόνια, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή να διοργανώνει με άλλες προοπτικές ένα Διεθνές Φεστιβάλ που θα αναδεικνύει τόσο την περιοχή όσο και τα ήθη και τα έθιμά της.

Οι εκδηλώσεις έχουν τριήμερη διάρκεια, μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

(οι φωτογραφίες είναι από τον χορηγό επικοινωνίας του Φεστιβάλ, alexandriamou.gr)