Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

“Μόνιμοι” Ολυμπιακοί: μια ακόμη “εξαιρετική” πρόταση σωτηρίας

ol04ktirΆκρως ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση της Κριστίν στην σκέψη – πρόταση που έγινε κάπου στην Αμερική για μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, μια πρόταση που στα καθ’ ημάς είναι παλιά και έρχεται από τη δεκαετία του 1970.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται στο Άσπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή διαφόρων γνωστών μουστερήδων από όλο τον κόσμο, ακούστηκε μια «ιδέα-πρόταση», από την αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν: να γίνονται μόνιμα οι αγώνες «στο σπίτι τους», στην Αθήνα. Η Λαγκάρντ χαρακτήρισε την πρόταση ως «σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση».

Εμ βέβαια! Μετά την τεράστια επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (με το πολύ μικρό προϋπολογισμό που έπεσε ολίγον έξω, με τα κτήρια που χτίστηκαν και αξιοποιήθηκαν αναλόγως, με τους τουρίστες που συνέρρευσαν στην Αθήνα από το 2005 και μετά), η μόνιμη διεξαγωγή τους στην Ελλάδα είναι μια λύση για την Οικονομία.

Οι επενδυτές θα κάνουν ουρές, οι επισκέπτες επίσης (ειδικά δε στους καιρούς που ζούμε), το χρήμα θα ρέει – άραγε προς ποια κατεύθυνση;;; – και όλα θα διορθωθούν. Μόνη παραφωνία το γεγονός ότι ίσως θα πρέπει να ξαναχρεωθούμε ως χώρα, για να κτίσουμε και κάτι ώστε να στεγαστεί το όλον ολυμπιακό “ιδεώδες”.

Έτσι θα σιγουρέψουμε πως θα πιάσουμε πάτο ακόμη πιο γρήγορα…

ol04ktir