Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Κάλεσμα για συμβολική κατάληψη γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

elgaveroia1Οι αγρότες διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις ζημιών, για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και για ασφαλιστικό/φορολογικό.

Από τους Αγροτικούς Συλλόγους Βέροιας, “Μ. Αντύπας” Νάουσας και Γυψοχωρίου Πέλας εκδόθηκε το ακόλουθο κάλεσμα:

«Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι Ημαθίας και Πέλλας

Σας καλούμε σε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ στην Βέροια την  Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 11 π.μ.

Προχωράμε σ αυτήν την κινητοποίηση μέσα στην περίοδο συγκομιδής των φρούτων μας σαν συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων και μπλόκων του περασμένου χειμώνα. Η κινητοποίηση μας αυτή με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, του Αγρ. Συλλόγου «Μ. Αντύπας» Νάουσας και Γυψοχωρίου Πέλλας εντάσσεται στο δεκαήμερο των δράσεων, που αποφασίστηκαν από την Πανελλαδική επιτροπή των 69 μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της στην Βέροια.

Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας (ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημαντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.  Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για την μη έγκυρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων – εκτιμητών του ΕΛΓΑ παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δέντρο από τους δενδροκαλλιεργητές.

Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα και για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στην Φορολογία στο Ασφαλιστικό, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο, το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής που με τα μέτρα της έχει σαν στόχο να μας θέσει εκτός παραγωγής και να παραδώσει τα χωράφια μας στους νεοτσιφλικάδες.

Η αντίσταση των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας όπως και συνολικά των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας είναι μονόδρομος

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας

Αγρ. Σύλλογος «Μ. Αντύπας»

Αγρ. Σύλλογος Γυψοχωρίου Πέλλας