Κατηγορίες
διάφορα

Ζητούν περισσότερους κάδους ανακύκλωσης και συχνότερη αποκομιδή

anakyklosi2Μήπως θα πρέπει εκεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας να ξαναδούν το θέμα της συχνότητας αποκομιδής των απορριμμάτων από τους κάδους ανακύκλωσης που υπάρχουν σε διάφορα σημεία;;; Μας ζητήθηκε να μεταφέρουμε (συμπτωματικά μέσα στο σαββατοκύριακο, σε Πλατύ και Αλεξάνδρεια) το παράπονο αυτό, και αυτό κάνουμε.

Για να αλλάξουν οι συνήθειες ενός ανθρώπου πρέπει να περάσει καιρός, πολύς καιρός. Η συνήθεια διαχωρισμού των σκουπιδιών – έστω και στο βαθμό που τώρα υπάρχει – είναι μεγάλη υπόθεση που κερδήθηκε με πολύ κόπο. Και πλέον είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που γεμίζουν ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ και ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ τους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Όμως καλό θα ήταν τα κατάλληλα φορτηγά να περνάνε πιο συχνά και ο αριθμός των κάδων να αυξηθεί ΠΑΝΤΟΥ, σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Εντάξει, ακόμη δεν φτάσαμε στο 100%, ούτε είναι πολλοί αυτοί που διαχωρίζουν γυαλι, χαρτί, πλαστικό και τα πετάνε χωριστά (άλλωστε δεν υπάρχει ακόμη η κατάλληλη υποδομή – και χωρίς την κατάλληλη υποδομή δεν μπορείς να ζητάς να γίνονται πράγματα). Όμως η αρχή έχει γίνει εδώ και χρόνια και είναι πραγματικά αμαρτία να χαθούν όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Επίσης, ακούσαμε και μια πολύ καλή πρόταση, η οποία αν μπορεί να πραγματοποιηθεί θα προσφέρει σε βάθος χρόνου: με το που θα ξεκινήσουν τα σχολεία από το Σεπτέμβρη ας το προχωρήσουν λίγο το θέμα από τον Δήμο και σε συνεργασία με τα σχολεία ας καταρτίσουν ένα σοβαρό πρόγραμμα και ας στείλουν στα δημοτικά κατάλληλους ανθρώπους να μιλήσουν στα παιδιά – όχι με θεωρείες αλλά πρακτικά πράγματα και παρουσιάσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα σε 5-10 χρόνια από σήμερα. Ας αρχίσουμε επιτέλους να “επενδύουμε” στο μέλλον.

anakyklosi-diptyxo

* από βδομάδα θα σας έχουμε και νέα για το θέμα των απορριμμάτων γενικότερα στην ΠΚΜ, γιατί έρχονται αλλαγές που (ήταν μεν προβλεπόμενες και είχαμε αναφερθεί παλιότερα σε αυτές και που) θα έχουν επίπτωση στις τσέπες όλων μας. Έγινε μια συνάντηση για το θέμα στη Θεσσαλονίκη, την εβδομάδα που μας πέρασε.

Μία απάντηση στο “Ζητούν περισσότερους κάδους ανακύκλωσης και συχνότερη αποκομιδή”

ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΕΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.