Κατηγορίες
Τουρκία

Βαθύς Μεσαίωνας: δεν θα κηδευτούν όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια ανατροπής του Ερντογάν

turchiaΟ Ερντογάν συνεχίζει την… άοκνη προσπάθειά του να «απαλλάξει» τη χώρα του από τους επικίνδυνους για το καθεστώς που θέλει να εγκαθιδρύσει.

Ενώ συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις σε κάθε τομέα του δημόσιου (αλλά και του ιδιωτικού) τομέα – μετά τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς, σειρά στο πογκρόμ έχουν πάρει και εκκαθαρίζονται δημόσια και ιδιωτικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία και αυτοδιοίκηση – μια πρώτη ιδέα για την Τουρκία των ετών που έρχονται λαμβάνουμε όλοι μας, εντός και εκτός της χώρας αυτής, με αφορμή μια απόφαση που θυμίζει Μεσαίωνα (και μάλιστα, τον πιο βαθύ και μαύρο Μεσαίωνα).

Σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανακοίνωσε πως δεν θα τελεστούν οι κηδείες όσων πέθαναν συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανατροπής του Ερντογάν από την εξουσία τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου.

(φυσικά, όταν βλέπεις την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος – και μάλιστα προσωποπαγούς – στη γειτονιά σου πρέπει να ανησυχείς 2 φορές: μια για το τι θα γίνει όσο αυτό θα υπάρχει και άλλη μια για το χάος που θα προκληθεί όταν καταρρεύσει…)