Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Απάντηση Καλαϊτζίδη σε Χαμπίδη για όσα ανέφερε σε άρθρο του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Kalaitzidis2Με μια εκτενέστατη ανοιχτή επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης απαντά στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Χαμπίδη και σε όσα ο τελευταίος ανέφερε σε άρθρο του αναφορικά με την τοποθέτηση Καλαϊτζίδη για το προσφυγικό σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας:

«Τελικά, ο Μένιος Κουτσόγιωργας ζει

Με έντονη διάθεση χιούμορ παρακολούθησα το λεκτικό πολιτικό  παραλήρημα του, διορισμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορες θέσεις κατά την κομματική θητεία του, κ. Χαμπίδη, με τελευταία, (προφανώς λόγω ανταμοιβής για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του προέδρου της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης), αναφορικά με την τοποθέτηση μου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας.

Ο κ. Χαμπίδης επιχειρεί να   εμπλέξει την ιδιότητα μου ως αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, στον γνωστό κομματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι όμοιοι του κάθε αντίθετη φωνή στην υποταγή της χώρας  στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκακιέρα.

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Ο μακαρίτης ο Μένιος ο Κουτσόγιωργας, δημιούργησε πολιτική σχολή, εξελίσσοντας το γκαιμπελικό δόγμα, «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος όλο και κάτι θα μείνει».

Όποιος λοιπόν έχει αντίθετη άποψη μαζί τους, είναι φασίστας, είναι χουντικός, είναι ακροδεξιός, είναι δοσίλογος, είναι οπισθοδρομικός (και, αν το επιτρέπει η περίσταση, είναι ομοφοβικός).

Και τα λένε αυτά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της πολιτικής κωλοτούμπας, οι άνθρωποι που ανερυθρίαστα κάνουνε το «όχι» «ναι» και το άσπρο μαύρο, αυτοί που προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα τους, εξαθλίωσαν το λαό, με την αστεία δικαιολογία «γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι;», λες και κάνουμε διαγωνισμό όχι για τον καλύτερο κυβερνήτη, αλλά για τον λιγότερο κακό.

Και ο μεν Κουτσόγιωργας πέθανε, με το γνωστό τρόπο. Το πνεύμα του όμως φαίνεται ότι ζει και κατέλαβε μια ολόκληρη στρατιά κρατικοδίαιτων που, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», βάζουν το «συμφέρον της καρέκλας» πάνω από το συμφέρον του λαού.

Καλώ λοιπόν τον κ. Χαμπίδη, να μη λησμονεί τη θέση που κατέλαβε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015, η οποία αντικατοπτρίζει την εκτίμηση των πολιτών στο πρόσωπό του. Πάτος !!!!!!!

Να αφήσει για άλλους, ικανότερους από αυτόν, τις κορώνες περί ακροδεξιών. Εγώ, κ. Χαμπίδη, βιώνω καθημερινά την ανέχεια των συμπολιτών μας, κυκλοφορώντας σε κάθε σπιθαμή της Ημαθίας, όταν ο εσείς και η κομματική σας κάστα, έχετε εξαφανιστεί από προσώπου γης, μη τολμώντας να αντικρίσετε τους Ημαθιώτες, όχι λόγω ντροπής, (δε σας περισσεύει), αλλά λόγω του φόβου για τις αντιδράσεις που θα σας περιμένουν.

Εγώ, κ. Χαμπίδη, με τα πενιχρά, έως ανύπαρκτα μέσα που η κυβέρνησή σας άφησε στην αυτοδιοίκηση, προσπαθώ να μην κλείσει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας λόγω ελλείψεως υποδομών και υλικοτεχνικών μέσων.

Εγώ, κ. Χαμπίδη, τις φωτογραφίες στο ανεπαρκέστατο επισιτιστικό πρόγραμμα, για το οποίο η κυβέρνηση σας υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που το υλοποιούν, τις έβγαλα για να αναδείξω τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησής σας, περί πρόσληψης προσωπικού και της αποστολής υλικοτεχνικής βοήθειας, τα οποία παραμένουν όνειρο θερινής νυκτός.

Αλλά, πού να τα γνωρίζετε αυτά κ. Χαμπίδη. Δεν έχετε το χρόνο να ασχοληθείτε με τα κοινά. Εσείς ζείτε το μύθο σας, λαμβάνοντας το μισθό σας.

Ακραίοι, κ. Χαμπίδη, υπάρχουν και δεξιοί και αριστεροί.  Για έναν συγκεκριμένο λόγο θεωρείτε κακό μόνο την άκρα δεξιά και όχι την άκρα αριστερά. Όλα τα άκρα, κ. Χαμπίδη είναι επιζήμια, Και τα δεξιά αλλά και τα αριστερά. Και ο κόκκινος φασισμός αλλά και ο μαύρος. Γιατί κι εγώ, θα μπορούσα να σας χαρακτηρίσω ακροαριστερό. Και δε θα σας περιποιούσε τιμή.

Ένα κόμμα που ευλογεί τον αφανισμό των αγροτών, το ξεκλήρισμα των συνταξιούχων, των εμπόρων, των επαγγελματιών, των ανέργων, την ίδια στιγμή που το ίδιο συντηρεί στρατιές κρατικοδίαιτων συμβουλάτορων, που λαμβάνουν αντιμισθίες μεγαλύτερες από όσα λαμβάνει ένας αιρετός αντιπεριφερειάρχης, ένα κόμμα που αφήνει το λαό να πεινάει, κάνοντας ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε, πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Αν εσείς, «αριστερέ» (στην Ελλάδα άλλωστε είσαι ότι δηλώσεις) κ. Χαμπίδη, θεωρείτε ότι με ένα κιλό λάδι, μισό κιλό φασόλια και δυο απορρυπαντικά η κυβέρνηση του, μέσω της ΕΕ, καλύπτει τις ανάγκες των χιλιάδων ενδεών οικογενειών της  ιδιαίτερης πατρίδας του, τότε δε γνωρίζετε τίποτα για την εποχή της UNRA, την εποχή του ελληνικού εμφυλίου.

Επαίτες δεν είναι οι Έλληνες κ. Χαμπίδη. Εσείς τους κάνατε και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις οποίες εγώ είχα το σθένος να συγκρουστώ, αφού πάνω από όλα θεωρώ χρέος τιμής να προστατεύω  τους Ημαθιώτες και όχι να υπηρετώ τα κόμματα.

Ένα σθένος, που εσείς δεν έχετε κ. Χαμπίδη. Επειδή κ. Χαμπίδη μας κάνατε και μαθήματα ιστορίας, αναφορικά με το ρωσικό εμπάργκο, μάλλον ξεχνάτε ότι η κυβέρνησή σας πέρσι «ευαγγελίζονταν» την άρση του, κάνοντας μάλιστα ειδικές φιέστες στην Ημαθία, υποσχόμενη ότι το εμπάργκο θα τελειώσει σε ένα μήνα, αλλά  από τότε πέρασαν … τρία τέρμινα και φως πουθενά.

 «Προοδευτικέ» μας λοιπόν κ. Χαμπίδη, ως παλιό μετακλητό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να μας πείτε γιατί δεν βάζει βέτο η κυβέρνηση σας στα  όργανα της ΕΕ, εναντίον των κυρώσεων στη Ρωσία;

Μαθήματα ιστορίας για την Ουκρανία κάντε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι σε μένα. Αλλά μη ξεχάσετε να κάνετε και έναν ιστορικό απολογισμό για τα όσα λέγατε εσείς ως αντιπολίτευση και τώρα εφαρμόζετε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ούτε ο Τζήμερος δεν θα είχε φανταστεί.

Δεν θα  ήθελα να υπεισέρθω στα όσα αντιμετωπίζω ως επιχειρηματίας εδώ και 35 χρόνια, που καταβάλει σημαντικά ποσά σε φόρους, ΦΠΑ, στο κράτος (βλέπετε είμαι και εγώ ένα από τα ιδιωτικά «κορόιδα» που  πληρώνουν τους κομματικούς μισθούς σε χιλιάδες στελέχη της συγκυβέρνησης, που αν έβγαιναν για αναζήτηση εργασίας στην πραγματική οικονομία δεν θα τους προσλάμβαναν ούτε ως …κηπουρούς στην αυλή του «Μαξίμου») και αντίστοιχα σε υπαλληλικό προσωπικό. Έχω επιμονή και υπομονή και κυρίως αγαπώ τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου, με τους οποίους λέω καθημερινά μια καλημέρα.

Προσπαθώ και έμαθα τα παιδιά μου να προσπαθούν κι αυτά, γιατί διαφωνώ με ατάκες του τύπου «η καριέρα είναι χολέρα», που σας είναι ιδιαίτερα αρεστές –και μην το διαψεύσετε, «δε σας παίρνει».

Σας καλώ λοιπόν κ. Χαμπίδη,  να έρθετε μαζί μου μια μέρα στην λαϊκή, στα μαγαζιά, τα χωράφια, τα διαλογητήρια, να δω τι θα σας πουν όλοι αυτοί τους οποίους χαρακτηρίζετε ως ακροδεξιούς.

Θα το τολμήσετε; Στοιχηματίζω πως όχι. Δεν το τολμάτε, όπως δεν τολμούν και  όσοι σας «σκέπουν». Αφήστε λοιπόν τις πολιτικές κορώνες. Δεν είστε για την πολιτική όπως αποδείχτηκε. «Ου παντός πλειν ες Κόρινθον». Ξορκίστε από μέσα σας το πνεύμα του Κουτόγιωργα και κοιτάξτε, όχι το περτσίνωμα στις κυβερνητικές καρέκλες, αλλά το βαθιά χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας