Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Άδειες για κανάλια και άδειες για πετρέλαια…

eksantlisipetrΣε… κολοκυθιά τείνει να εξελιχθεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Αντί να δουν το ζήτημα λογικά και να δώσουν άδεια σε οποιονδήποτε επιθυμεί να στήσει κανάλι (τηρώντας φυσικά μια σειρά από προϋποθέσεις που θα είναι αυστηρότατες και που αν δεν τηρηθούν θα κλείνουν το κανάλι μέσα σε λίγες ώρες), άρχισαν πάλι οι ιστορίες αριθμητικής φύσης: «όχι 4 άδειες, δώστε 5», «γιατί 4 αλλά ας είναι εφτά» κ.ο.κ. –

Η… “σφαγή” γίνεται από πολιτικούς, κυρίως. Που νοιάζονται οι άνθρωποι.

Λες και το πρόβλημα της χώρας είναι το πόσα κανάλια θα έχει. Ή λες και ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιο κανάλι έχει στημένα ρεπορτάζ, ποιο έχει το ρόλο του λιβανιστηριού πολιτικών, κομμάτων ή επιχειρηματιών και στην πορεία να το στείλει αδιάβαστο.

(και μια σημείωση: την προηγούμενη εβδομάδα πρώτο θέμα στο 99% των καναλιών, στις ειδήσεις, ήταν οι άδειες για τα κανάλια. Αυτά εν Ελλάδι. Γιατί στην Κύπρο, τουλάχιστον στο κρατικό κανάλι, πρώτο θέμα ήταν οι συνομιλίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς για άδειες για τα πετρέλαια. Τελικά, όλα είναι θέμα ιεράρχησης των πραγμάτων που πραγματικά χρειάζεται ένας τόπος…!!!)