Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Συνελήφθησαν 2 αδέρφια στην Ημαθία που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

syll20160712-1Σε επαγγελματικό χώρο που διατηρούσαν εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό οργανωμένου εργαστήριου – φυτώριου καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης στην Ημαθία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 αδέρφια ηλικίας 33 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών (καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών).


Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουλίου, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επαγγελματικό χώρο που διατηρούν οι προαναφερόμενοι σε περιοχή της Ημαθίας, εντοπίστηκαν να καλλιεργούν στην αυλή του καταστήματος 28 δενδρύλλια κάνναβης σε ισάριθμες γλάστρες.
Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπόγειο του καταστήματος, όπου είχαν εγκαταστήσει χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.

syll20160712-2
Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 15 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
• 32 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν σε ισάριθμες γλάστρες,
• 5 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 382,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτώριου καλλιέργειας κάνναβης (λάμπες θερμότητας, ανεμιστήρες, μετρητές θερμοκρασίας – υγρασίας, εμπορικά σκευάσματα – εργαλεία για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων, κ.α.),
• 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.