Κατηγορίες
σύλλογοι

“Λύρες της Ελλάδος” στη 2η Γιορτή Γης της Ε. Λ. Χαρίεσσας

2igiortigis20160902Τις “Λύρες της Ελλάδος” θα μας παρουσιάσει φέτος η 2η Γιορτή Γης της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας σε συνεργασία σταθμό για την ιστορία του τόπου μας, με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, τον σύλλογο Κρητικών Ημαθίας, τον Όμιλο Περιβάλλοντος και Πολιτισμού “Αράπιτσα” Νάουσας.

Για πρώτη φορά οι λύρες του Πόντου, της Θράκης και της Κρήτης παντρεύονται και συνθέτουν το ταξίδι της μουσικής μέθεξης σε ένα εκρηκτικο μείγμα με την παράδοση, την γευσιγνωσία και την ανάδειξη των Ημαθιώτικων καρπών. Εκεί όπου γεννιούνται οι θησαυροί της Γης και που η ομορφιά της φύσης παντρεύεται στην πολύχρωμια των καρπών εκεί προάγεται ο πολιτισμός και η παραδοση του τόπου μας!

Γιατί αυτή η Γη εχει έχει Φωνή.. και στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 θα ακουστεί από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο και την Θράκη στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας! Η φωνή της θα βγει από τα έγκατα του μικρού μας χωριού την Χαρίεσσα και σαν ηφαίστειο θα την γιορτάσουμε όλοι μαζί με τις φωνές εξαίρετων καλλιτεχνών, Αλέξη Παρχαρίδη-τραγούδι, Κυριάκο Τριανταφυλλίδη- τραγούδι, Δημήτρη Παπαδόπουλο- Αγείο/Λύρα, Νίκο Κοκκινίδη-Λύρα, Βαγγέλη Λάχανη-Νταούλι.

Γιατί αυτή η Γη έχει Φωνή.. Καιρός λοιπόν να συναντηθούμε!!!