Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος

Βεσυρόπουλος για εκλογικό νόμο στη Βουλή: “(η Κυβέρνηση) επιδιώκει ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια”

vesiropoulos-vouli2Έντονη κριτική, στην προσπάθεια της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να χρησιμοποιήσει τον εκλογικό νόμο για ιδιοτελείς σκοπούς, τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, εξαιτίας του μείγματος πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, άσκησε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Πόσοι αλήθεια από εσάς, πιστεύουν, ότι το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα και τους πολίτες είναι ο εκλογικός νόμος; Όταν υπάρχουν πολίτες που δεν απειλούνται πλέον με κατασχέσεις αλλά υφίστανται κατασχέσεις.

Όταν δεν υπάρχει αληθινή ελπίδα, διέξοδος και αναπτυξιακή προοπτική για την οικονομία; Οι μεθοδεύσεις και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκρούονται με την πραγματικότητα. Υποτιμάτε όμως τους πολίτες, δεν μπορείτε να τους παραπλανήσετε πλέον, δεν σας πιστεύει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, υποστήριξε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες, αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες που σχετίζονται με το περιεχόμενο αλλά και το χρόνο κατάθεσης του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι «μας γυρίζετε 27 χρόνια πίσω, αντιγράφοντας τις πρακτικές και τη μεθοδολογία του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ο μοναδικός σας στόχος είναι να εμποδίσετε το σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, να δημιουργήσετε προϋποθέσεις χάους, πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας για να διασωθείτε ως πολιτικό μόρφωμα».

Επίσης, ο κ. Βεσυρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικό αμοραλισμό, και για έλλειψη κάθε προσπάθειας συνεννόησης, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να εντάξει στο νομοσχέδιο την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για το δικαίωμα παροχής ψήφου στους  Έλληνες του εξωτερικού και για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. «Σε αυτά τα δύο σημεία μπορεί να υπάρξει σύγκλιση, για αυτό και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τη συγκεκριμένη τροπολογία. Η κυβέρνηση όμως υπηρετεί ιδιοτελείς και δόλιους πολιτικούς στόχους. Φθείρει τους θεσμούς, επιδιώκει ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια. Δεν θα τα καταφέρει. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Και θα τις χάσετε κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο ελληνικός λαός θα σας κατεβάσει στα πραγματικά εκλογικά σας μεγέθη» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας.