Κατηγορίες
βιβλία-ταινίες-παρουσιάσεις

25 και 26 Ιουνίου το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

banner2ocinefestival -alex2016Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Το ραντεβού της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης με τους λάτρεις της 7ης τέχνης ανανεώνεται για ένα διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης, με στόχο την προώθηση του πολιτισμού μέσω της αγάπης μας για τον κινηματογράφο.

19 ταινίες μικρού μήκους που στάλθηκαν από παλιούς και νέους κινηματογραφιστές, 9 βραβευμένες και συμμετοχή από το Athens International Digital Film Festival και το European Meeting of Young People’s Audiovisual Creation – CameraZizanio θα διαμορφώσουν το θερινό κινηματογραφικό μας ταξίδι.

Η ΟΜΑΔΑ μας περιμένει όλους στις 25 & 26 Ιουνίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας –  ώρα έναρξης προβολών 21:30.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Α

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Tο φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι σκηνοθέτες:

  • Δοδόπουλος Σπύρος – Soft Lady
  • Κουφονίκος Γιάννης – Τα μπλε γυαλιά
  • Λομινάντσε Νίκα – Soft Lady
  • Φλωράκης Ηλίας – A simply story
  • Φλωράκης Πέτρος -Choose your Future

afissa 2dn cine festival 2016Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθούν δυο 2ωρα τμήματα κινηματογραφικού εργαστηρίου για παιδιά (6-12 ετών).

Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 4 μ.μ υποδεχόμαστε τον σκηνοθέτη – σεναριογράφο Ηλία Φλωράκη και το CineLike Lab.

Λόγο των περιορισμένων θέσεων για το εργαστήρι κινηματογράφου παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν τα παιδιά τους να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας κ. Ποράβου Βέτα, τηλ 23330-26806 ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης.

Στις δραστηριότητες του εργαστηρίου με συντονιστή τον Ηλία Φλωράκη, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο μπροστά, αλλά κυρίως, πίσω από την κάμερα.

Θα δημιουργήσουν ήρωες από αντικείμενα, σκίτσα ή τους φίλους τους, θα τους σκηνοθετήσουν και θα δημιουργήσουν μικρές ταινίες.

Θα μάθουν βασικές τεχνικές σκηνοθεσίας, κινηματογράφησης και μοντάζ, αλλά και τρόπους να γράψουν και να υλοποιήσουν τις ιστορίες που έχουν στο μυαλό τους.
Στο εργαστήριο Cine-Like, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο και το animation (stop motion) μέσα από παιχνίδια και πειραματισμούς, χωρίς πολλές θεωρίες.

facebook.com/alexandreia.short.film.festival