Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ευρωπ. Ένωση

Πιέζει το ευρω-διευθυντήριο να τα μαζεύουν γρήγορα οι Βρετανοί και να φεύγουν

cartbrexit2Πιέσεις λέει δέχεται η Μ. Βρετανία για να φύγει άμεσα από το ετοιμόρροπο οικοδόμημα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση (ένα οικοδόμημα που καλά ξεκίνησε αλλά πήρε… κλίση στην πορεία – και που φυσικά δεν περίμενε την αποχώρηση των Βρετανών για να καταστεί «ετοιμόρροπο»!).

Η αποχώρηση είναι – εκ των πραγμάτων – μια πολύπλοκη διαδικασία, αφού τα θέματα τόσο νομικής όσο και πολιτικής αλλά και πρακτικής φύσης είναι δύσκολο να λυθούν μέσα σε 1-2 μήνες και κατά συνέπεια οι Βρετανοί να τα μαζεύουν και να φεύγουν μέσα σε 5 εργάσιμες! Η Μ. Βρετανία δεν έχει καν καταθέσει ακόμη την προβλεπόμενη αίτηση και φυσικά υπάρχει το πρόβλημα με τον Κάμερον, ο οποίος δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά του σε μια ιστορία όπως η αποχώρηση της χώρας του από την ΕΕ. Θα το αφήσει στον διάδοχό του.

Ο φόβος του διευθυντηρίου της ΕΕ είναι ένας:

να μην προλάβει και την κοπανήσει από το ευρω-μαντρί κι άλλος, και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα! Δεν γίνεται εύκολα και παντού το “όχι” – “ναι”, όπως κάπου στο Νότο της Ευρώπης. Μια ακόμη έξοδος με κανά δημοψήφισμα αλά Βρετάνια δεν θα μπορέσουν να τη διαχειριστούν εύκολα, ειδικά αν τους έρθει από καμιά “μεγάλη” χώρα.

Όσο για κάποιους που με σχετική ευκολία σπεύδουν να «καρφώσουν» αυτούς που έχουν κριτική στάση έναντι της ΕΕ, ίσως θα έπρεπε να δουν από την αρχή τι μπορεί να σημαίνουν οι λέξεις «ευρωσκεπτικιστής», «αντιευρωπαίος» και «φιλοευρωπαίος».

Γιατί αυτό το “μπλέξιμο” των 3 παραπάνω (που γίνεται σκόπιμα και ελαφρά τη καρδία) σημαίνει πως

1) είτε είναι παντελώς άσχετοι με το θέμα και είναι μιμητές γνωστών παπαγαλακίων των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, άρα θα πρέπει να το ρίξουν στο διάβασμα λίγο και να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν,

2) είτε είναι διαβασμένοι και όταν «μπερδεύουν» εσκεμμένα τους παραπάνω όρους, το κάνουν επειδή έχουν έλλειψη επιχειρημάτων που να καταδεικνύουν ότι η παραμονή σε μια τέτοιου είδους «Ένωση» (33 ταχυτήτων, όχι μόνο 3 – που έχει ξεφύγει από την πορεία της και έχει χάσει τον πραγματικό της στόχο που είναι ο Πολίτης, ο Ευρωπαίος Πολίτης!!!) είναι αναγκαία και επιβεβλημένη…