Κατηγορίες
θέατρο-κινηματογράφος-μουσική

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26/6 το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

2ndfestalex20160626Με την προβολή ακόμη 9 ταινιών έκλεισε το διήμερο 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, που διοργάνωσε η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρεια (που εντάσσονταν στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της ΚΕΔΑ).

Συνολικά τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ (25 και 26 Ιουνίου 2016) προβλήθηκαν 19 ταινίες, διαφόρων σκηνοθετών ή ομάδων (π.χ. σχολείων), βραβευμένες σε ελληνικές ή ξένες διοργανώσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο δημιουργός Ηλίας Φλωράκης (ο οποίος μίλησε χθες στους θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο και έλαβε βραβείο) ανέλαβε το ρόλο του συντονιστή στο εργαστήρι κινηματογράφου Cine-Like, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κινηματογράφο και το animation (stop motion) μέσα από παιχνίδια και πειραματισμούς, χωρίς πολλές θεωρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής βραβεύτηκε και ο μικρότερος σε ηλικία συμμετέχων στο Φεστιβάλ, ο εντεκάχρονος Πέτρος Φλωράκης, μετά την προβολή της ταινίας του με τίτλο «Choose your Future».

2ndfestalex20160626-2

Θερμά συγχαρητήρια στην ΟΜΑ.Δ.Α. για την πρωτοβουλία της αυτή που «έκλεισε» τη 2η χρονιά, μια πρωτοβουλία που θα πρέπει να καθιερωθεί και να στηριχθεί από την ΚΕΔΑ ή/και το Δήμο Αλεξάνδρειας, γιατί θα μπορέσει να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής αναφοράς για το Δήμο Αλεξάνδρειας και την πόλη της Αλεξάνδρειας πιο συγκεκριμένα.

2ndfestalex20160626