Κατηγορίες
αντιδήμαρχοι

Μήνυμα του αντιδημάρχου Αλεξάνδρειας Στ. Δριστά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

dristas2-dsΗ 5η Ιουνίου έχει οριστεί από το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο, για να θυμίζει σε όλους την προστιθέμενη αξία για την ανθρωπότητα και το μέλλον του πλανήτη.Είναι μία υπενθύμιση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές, αλλά ταυτόχρονα και γιορτή για ότι έχει επιτευχθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στον χώρο που ζει, προστατεύοντας και βελτιώνοντάς τον, σε μία δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, αλλά και για το περιβάλλον, και το επιθυμητό αποτέλεσμα θα είναι η επίτευξη αυτού του στόχου.

Η χώρα μας διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο  και δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές, έναν πλούτο που μας έχει χαριστεί απλόχερα και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών, ώστε να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον.

Όλοι μαζί με εθελοντική εργασία και προσπάθεια θα πετύχουμε την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας

Στέφανος Δριστάς