Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση

Κοντά στο 55% οι Βρετανοί που επιθυμούν έξοδο από την ΕΕ

BREXITQQQΗ Ευρώπη έχει ξεχάσει τις «ρίζες» της και το σύστημα αξιών πάνω στο οποίο δομήθηκε, για αυτό είναι μαθηματικά σίγουρο πως θα διαλυθεί.

Την ώρα που στην Ευρώπη τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στη χειρότερο και το μαγαζί που ονομάζεται Ε.Ε. δεν τραβάει άλλο («παραδομένο» ως είναι σε μια σειρά από συμφέροντα, πολυεθνικές, λόμπυ και συμφέροντα), στη Μεγάλη Βρετανία καλπάζει όπως δείχνουν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων το ποσοστό αυτών που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ένωση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας «The Independent», περίπου το 55% των εχόντων την πρόθεση να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.. Οι ερωτηθέντες έπρεπε να απαντήσουν «ναι» στην ΕΕ ή «όχι».

Φυσικά με τις δημοσκοπήσεις δεν βγαίνει άκρη (τα καθ’ ημάς είναι γνωστά εδώ και χρόνια…), όμως από τη στιγμή που ο χρόνος για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι κοντά, το 80% του πολιτικού κατεστημένου της Βρετανίας είναι υπέρ της παραμονής – παρά τη γνωστή βρετανική εμμονή στα του Νησιού, αλλά και το ότι είδε το φως της δημοσιότητας δημοσκόπηση που φέρνει «καβάλα» το Brexit λένε πολλά…

Πολλά λέει επίσης και το Spiegel, που όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ θα βγει την ερχόμενη βδομάδα με τίτλο «Please don’t go” (απευθυνόμενο στους Βρετανούς) και με το 70κάτι τοις εκατό των Γερμανών να θεωρούν ότι πιθανή έξοδος της Βρετανίας θα κοστίσει πολλά στη Γερμανία.