Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Και νέα πρόταση για τα Γυμνάσια της Δ.Ε. Πλατέος: ντε και καλά να κλείσει κάποιο!

gymnasia de plateos-louketoΜε μια νέα πρόταση επανέρχεται μέσα σε 2-3 μέρες στο προσκήνιο το θέμα των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Πλατέος – πριν καν κλείσει το κεφάλαιο «ανάκληση της υπουργικής απόφασης του 2011».

Η πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (της 9ης Ιουνίου 2016) με την οποία ζητείται η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας κινείται για μια ακόμη φορά στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, δηλαδή στο κλείσιμο ενός σχολείου. Με μια διαφοροποίηση: με μεταφορά του Γυμνασίου Κορυφής και ταυτόχρονη μεταφορά του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η νέα πρόταση περιλαμβάνει «συγχώνευση του Γυμνασίου Πλατέος με το Γυμνάσιο Κορυφής με έδρα το Πλατύ και την μετακίνηση του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή.»

Το πράγμα όσο πάει και περιπλέκεται, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο μπερδεμένη και από ότι φαίνεται:

  • οι αντιδράσεις κατοίκων των χωριών θα συνεχιστούν
  • ένα σχολείο – όποιο κι αν είναι αυτό – κλείνει
  • ο χρόνος που θα παραμείνει σε ισχύ και η συγκεκριμένη πρόταση είναι περιορισμένος, αφού το γενικότερο σχέδιο στο τέλος (και σε βάθος όχι μεγαλύτερο της 4ετίας) είναι ο περιορισμός των σχολικών μονάδων στις «απολύτως απαραίτητες».

Αυτά για αρχή, γιατί θα υπάρξει και συνέχεια…

Πάντως, 5 χρόνια μετά την ανακίνηση του θέματος, μετά από 5-6 κυβερνήσεις, 2-3 διευθυντές και καμιά 10αριά προτάσεις, ίσως θα πρέπει όλοι μαζί οι επαΐοντες να ανατρέξουν στη βοήθεια του… κοινού, γιατί ίσως και να έχουν “στερέψει” από ιδέες:

gymn ekatommyriouxos

σημείωση: οι πληροφορίες μας για τη χρονιά που έρχεται λένε πως το κλείσιμο/συρρίκνωση σχολείων δεν θα αγγίξει μόνο τη δευτεροβάθμια αλλά και την πρωτοβάθμια…

2 απαντησεις στο “Και νέα πρόταση για τα Γυμνάσια της Δ.Ε. Πλατέος: ντε και καλά να κλείσει κάποιο!”

Τελούν σε σύγχυση με το θέμα των σχολείων. Ας αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν και ας μην πειραματίζονται με τα παιδιά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.