Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Ενδιαφέροντα στα προ ημερησίας του Δ.Σ. του Δήμου Αλεξάνδρειας

gyrinis dimotiko symvoulio 20150610Το ενδιαφέρον θέμα του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2015-2019  του Δήμου Αλεξάνδρειας (το οποίο ήταν και το «βασικό» κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7 Ιουνίου 2016) παρουσιάστηκε, όμως μια σειρά από άλλα θέματα συζητήθηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Θίχθηκαν θέματα που απασχολούν την περιοχή το τελευταίο διάστημα, όπως η καταπολέμησή τους ή το θέμα των Γυμνασίων της Δ.Ε. Πλατέος, ενώ συζητήθηκε και το θέμα του υδατόπυργου της Παλαιόχωρας (που επανήλθε στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες).

Όσον αφορά τα κουνούπια και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει – δείτε ΕΔΩ τι γράψαμε τελευταία για το συγκεκριμένο θέμα – ο δήμαρχος ανέφερε ότι…

το φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες καταπολεμάται δύσκολα, πως από πλευράς Δήμου το πρόγραμμα καταπολέμησης εξελίσσεται εντατικά και πως ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρία να γίνονται επαναληπτικοί ψεκασμοί στα σημεία που θα υποδεικνύονται τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και από τους αντιδημάρχους.

Όπως είπε, το σχετικό κονδύλι για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τα 25.000 ευρώ φέτος έχει διπλασιαστεί, ανέφερε ότι οι εναέριοι ψεκασμοί σε ορυζώνες από πλευράς Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας γίνονται στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και όχι στην Π.Ε. Ημαθίας ενώ όπως είπε θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους τόπους καλλιέργειας ρυζιού αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε τους καλλιεργητές του ρυζιού να καλλιεργούν το ρύζι πολύ κοντά στους οικισμούς». Ενδεικτικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την απαγόρευση καλλιέργειας πλησίον οικισμών και πως π.χ. μέσα από ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του νερού για την άρδευση ορυζώνων ίσως να υπάρξει ανάσχεση του προβλήματος.

Αναφορά στο θέμα του υδατόπυργου της Παλαιόχωρας και του Συμβουλίου της Επικρατείας (που απαλλάσσει τον πρώην δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη) έκανε ο δημοτικός σύμβουλος τη μειοψηφίας Κ. Βενιόπουλος. Όπως ανέφερε, «(…) πολλή λάσπη, από πολλούς (…) κι αν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη από αυτούς όλους που έριξαν λάσπη στον πρώην δήμαρχο (…) ας του ζητήσει συγγνώμη με όποιον τρόπο νομίζει ο ίδιος».