Κατηγορίες
παιδεία

Γυμνάσιο Πλατέος: εν αναμονή της κατάργηση της υπουργ. απόφασης του 2011

gymnasia de plateos-louketoΤο αναμενόμενο, δηλαδή η κατάργηση της υπουργικής απόφασης 71327/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/2011 Τεύχος Β’) με την οποία καταργούνταν το Γυμνάσιο Πλατέος, γνωστοποιήθηκε από τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη – με πάσα επιφύλαξη, αφού αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 – κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Μια ομηρία που κρατάει από το 2011 και που κατά τη διάρκεια της άλλαξαν 2 διοικήσεις σε τοπικό επίπεδο και πάρα πολλοί υπουργοί Παιδείας θεωρητικά (μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ και να μετατραπεί σε «πρακτικά») τελειώνει.

Θεωρώντας λοιπόν ότι το υπό έκδοση ΦΕΚ είναι πραγματικότητα, αίσθησή μας είναι πως οι κάτοικοι τόσο του Πλατέος όσο και των άλλων δυο χωριών (Τρίκαλα και Κορυφή) δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν και να θεωρούν πως το όποιο πρόβλημα «λύθηκε». Ούτε η Τοπική Αρχή θα πρέπει να είναι ήσυχη και ικανοποιημένη. Το αντίθετο!

Με δεδομένες τις εκφρασθείσες προθέσεις της Κυβέρνησης για τον χώρο της Παιδείας γενικά, τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι σε ανύποπτο χρόνο, αλλά κυρίως με δεδομένο το ότι η χώρα κινείται σε μνημονιακούς ρυθμούς, δεν θα ήταν παράλογο να πούμε πως τώρα ξεκινάνε όλα. Δηλαδή ο αγώνας να κρατηθούν όλα τα σχολεία ανοιχτά, με πρόταση που θα έχει βάση, λογική, ατράνταχτα επιχειρήματα και που θα πρέπει να ξεκινήσει να διαμορφώνεται από τώρα.

Απώτερος στόχος είναι η μείωση προσωπικού.

Κι αν τα σχολεία μείνουν ανοιχτά για το σχολικό έτος 2016-2017, σίγουρα θα δούμε του χρόνου τέτοια εποχή το ίδιο έργο, αφού η συρρίκνωση του αριθμού των σχολείων (σε όλη τη χώρα) σε συνδυασμό με τον μειωμένο αριθμό των καθηγητών που θα υπηρετούν στα σχολεία (γιατί τα μνημονιακά κείμενα αυτό προτάσσουν) θα επανέλθουν στο προσκήνιο σε 8-10 μήνες από σήμερα…