Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας παραπολιτικά

Γκιουρτζής για Κιρκιλιαννίδη: “(…) από εμένα θεωρείται ξεγραμμένος”

giourtz-kirkiliannidis 2Σε μια καταιγίδα (που από ότι φαίνεται δεν θα είναι παροδική αλλά θα έχει και συνέχεια) έτυχε να είμαστε μάρτυρες το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, την ημέρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τη νέα πρόταση Μαυρίδου για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Πλατέος.

Και αναφερόμαστε στο επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Γκιουρτζή και του Γιάννη Κιρκιλιαννίδη, που ξεκίνησε εντός της αίθουσας, με αφορμή την εκ νέου αναφορά του δημοτικού συμβούλου Γ. Κιρκιλιαννίδη στο ιστορικό της υπόθεσης των σχολείων, που ξεκινά από το 2011 (επί δημαρχίας Φώτη Δημητριάδη).

Ο Γ. Κιρκιλιαννίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο ιστορικό του ζητήματος (που – υπενθυμίζουμε – αρχικά ξεκίνησε με κατάργηση του Γυμνασίου Τρικάλων και στη συνέχεια με αναίρεση της συγκεκριμένης απόφασης και κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος), επιρρίπτοντας ευθύνες για τη μη έγκαιρη επίλυσή του στην προηγούμενη δημοτική Αρχή. Και τις ευθύνες τις έριξε τόσο στον πρώην δήμαρχο Αλεξάνδρειας όσο και στον Γιάννη Γκιουρτζή, που την εποχή εκείνη ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Ο Γ. Γκιουρτζής (που στις τελευταίες δημοτικές εκλογές επέλεξε να μην κατέβει, αλλά παραμένει ενεργός πολιτικά και δεν έχει χάσει σχεδόν καμιά συνεδρίαση του Δ.Σ.) που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην αίθουσα εξερράγη. Και δεν ήταν μια έκρηξη της στιγμής. Είχε διάρκεια. Ο Γκιουρτζής αποχώρησε έντονα εκνευρισμένος εξαιτίας όσων του καταλόγισε οgyrinis-gkiourtzis 20140506 Γ. Κιρικιλιαννίδης (ο οποίος παρέμεινε στη συνεδρίαση) και η συνέχεια δόθηκε εκτός αίθουσας.

Αυτά που ανέφερε εκτός της αίθουσας ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. είναι αρκετά να φέρουν τα πάνω – κάτω στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, το οποίο θα πρέπει να πούμε πως δεν είναι και τόσο ήρεμο όσο φαίνεται, τόσο στη δημοτική παράταξη της συμπολίτευσης όσο και σε αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης. Το έχουμε επισημάνει αυτό, εδώ και αρκετό καιρό (δείτε π.χ. ΕΔΩ).

Έξω από την αίθουσα λοιπόν ο Γκιουρτζής ήταν χείμαρρος. Απευθυνόμενος σε 4 ανθρώπους που ήμασταν παρόντες, είπε πολλά. Στην αρχή όλοι νομίσαμε πως έφταιγε ο εντονότατος εκνευρισμός που είχε. Αλλά δεν ήταν έτσι. Σε ερώτηση του Χ. Μόχλα (ενός εκ των 4 παρόντων) τα επανέλαβε, με την επισήμανση μάλιστα να γραφούν.

«Ο Κιρκιλιαννίδης από εμένα θεωρείται ξεγραμμένος» είπε ο ασυγκράτητος Γκιουρτζής. Και συνέχισε λέγοντας ότι η παρουσία του εντός της δημοτικής ομάδας κάνει κακό στον Γκυρίνη (τον οποίο ο Γκιουρτζής στήριξε όσο λίγοι – μη υποψήφιοι – στις εκλογές του 2014). Τον υπέδειξε δε ως «λαγό» του νυν αντιδημάρχου Κώστα Ναλμπάντη ενώ είπε πως σκοπός της συμπεριφοράς του είναι η διάσπαση της παράταξης του (κουμπάρου του) Παν. Γκυρίνη.

«Δεν είναι δυνατόν το 5% της παράταξης να κάνει κουμάντο», είπε ενώ εμφανώς θιγμένος από όσα ακούστηκαν από τον σύμβουλο της πλειοψηφίας είπε πως αν παραμείνει στην παράταξη αυτό το 5% δεν πρόκειται να στηρίξει τον Πάνο (σ.σ. τον δήμαρχο, Παναγιώτη Γκυρίνη). Αναφερόμενος δε προσωπικά στον ίδιο τον Γ. Κιρκιλιαννίδη είπε πως πρόκειται περί kirkiliannidis 20160615πολιτικού που συνεχώς αλλάζει «στρατόπεδα»: «τη μια με τον Μπάμπη, την άλλη με τον Δημητριάδη, την άλλη με τον Γκυρίνη για να βγαίνει σύμβουλος», είπε χαρακτηριστικά.

Το δημιουργηθέν θέμα, που ξεκίνησε με αφορμή την αναφορά του Γ. Κιρκιλιαννίδη σε ευθύνες – ολιγωρία Γκιουρτζή στο ζήτημα των σχολείων της Δ.Ε. Πλατέος, δεν φαίνεται να κλείνει γρήγορα και εύκολα. Όσα ακούστηκαν από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καταδεικνύουν πως πλέον υπάρχει ανοιχτή κόντρα μεταξύ των 2 που δεν πρόκειται να τελειώσει με τρόπο εύκολο αλλά και πως εντός της ομάδας της πλειοψηφίας κάτι δεν πάει καλά («όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» λέει ο λαός).

Τι θα φέρει το μέλλον είναι άγνωστο, ειδικά δε όταν μιλάμε για πολιτική οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι δύσκολη υπόθεση!

Πάντως φαίνεται πως ένα μέτωπο έχει ανοίξει, ένα μέτωπο που δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα και χωρίς να σημειωθούν εξελίξεις που θα αλλάξουν άρδην την τοπική πολιτική σκηνή – και σε αυτό επιμένουμε.