Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας παραπολιτικά

Απάντηση Κιρκιλιαννίδη σε Γκιουρτζή: «Τους χαρακτηρισμούς, σας τους επιστρέφω στο ακέραιο»

giourtz-kirkiliannidis 2Απάντηση σε όσα αναφέρει ο Γιάννης Γκιουρτζής (δείτε ΕΔΩ) δίνει ο Γιάννης Κιρκιλιαννίδης με ανοιχτή επιστολή του με αποδέκτη τον πρώτο.

Σε αυτήν αναφέρει:

“Οι αρχές του Μακιαβελισμού «ο Ηγεμόνας» Γιάννης Γκιουτζής

Κύριε Γκιουρτζή και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να σας αναφέρω τα ακόλουθα:

Γνωρίζω πολύ καλά τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και εσείς. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ της θεσμικής θέσης που κατέχει, εκπροσωπεί όχι τον εκάστοτε Δήμαρχο άλλα το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και ως εκ τούτου  το σύνολο των δημοτών.

Αναφορικά με την παραπάνω παράμετρο οφείλατε να μεριμνήσετε με οποιαδήποτε κόστος για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αυτήν σας την ενέργεια, ίσως συμβάλατε τότε στην επίλυση του θέματος, το οποίο όπως εσείς αναφέρατε εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει επιλυθεί.

Τα χαρακτηριστικά που μου προσδίδετε δεν με αντιπροσωπεύουν, αυτό το αντιλαμβάνονται πολύ καλά όλοι αυτοί που με γνωρίζουν. Ήμουν πάντα πολύ σταθερός στις προσωπικές και πολιτικές πεποιθήσεις μου.

Αναφορικά με την πρόβλεψη σας ότι θα είμαι ο επόμενος Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος και με τη σιγουριά που το παραθέτετε, πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθείτε με την πολιτική, δεδομένου ότι με τις μαντικές ικανότητες που κατέχετε θα έπρεπε να είχατε προβλέψει την πολιτική σας αποτυχία. Αναφέρατε επίσης ότι ο κόσμος γνωρίζει ότι συγκρουστήκατε για τις ιδέες σας και παραιτηθήκατε για αυτές. Σύμφωνα με την επιστολή σας κ. Γκιουρτζή στις 30 -12 -2011 επικαλεστήκατε ότι αποχωρείτε για λόγους επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε με το Δήμο. Μη παραπλανείτε λοιπόν τους Δημότες ότι παραιτηθήκατε και παλέψατε για τις ιδέες σας και τα πιστεύω σας. Δεν προσπαθήσατε καν να αλλάξετε κάτι και απλά παραιτηθήκατε.

Παραιτηθήκατε από όλες τις θέσεις ευθύνης. Από τη θέση του:

  • Αντινομάρχη
  • του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
  • του Προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Χρησιμοποιήσατε τη φράση που αποδίδει τιμή και δόξα στην αυτοθυσία των Σπαρτιατών, ενώ εσείς ο ίδιος σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού σας βίου πράττετε το αντίθετο και απλά εγκαταλείπετε. Όσο αφορά τον όρκο, ως Δημοτικός Σύμβουλος, εγώ τον τίμησα και τον τιμώ στο ακέραιο, εν αντιθέσει με σας που με τις παραιτήσεις σας δεν τον τηρήσατε και διαλέξατε τον εύκολο δρόμο της διαφυγής.

Με αποκαλέσατε διαπλεκόμενο. Θεωρείτε ότι υπάρχει διαπλοκή στην διοίκηση Γκυρίνη και το αναφέρατε στην επιστολή σας ; Έχετε τέτοιες ενδείξεις ; Και αν ναι, σας παροτρύνω να απευθυνθείτε στις αρμόδιες, κατά περίπτωση, αρχές. Ρίξατε «λάσπη» στο πρόσωπό μου αλλά ξεκαθαρίζω ότι τη διαπλοκή θα πρέπει να την αναζητήσετε αλλού.

Η Αλλαγή νοοτροπίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται επιτακτική. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί και να παραδεχτεί ότι η αυτοδιοίκηση  δεν χρειάζεται πλέον κομματικές γραμμές και Δημάρχους όργανα των κομματικών μηχανισμών. Οι πολίτες πλέον εμπιστεύονται  νέους ανθρώπους με νέες ιδέες, στόχους και κυρίως ανθρώπους που έχουν φωνή.

Σχετικά με τους συγχωριανούς συνεργάτες μου πράγματι είναι αντάξιοι των ρόλων τους  και είναι τιμή μου που είμαι  δίπλα τους.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. : Όσο για τους χαρακτηρισμούς, σας τους επιστρέφω στο ακέραιο. Υποταγή δεν δηλώνω σε κανέναν, αυτό είναι δικό σας προνόμιο.”