Κατηγορίες
Πλατύ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προτεινόμενη μεταφορά του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή

eisodosgymnasiolykeio platyΨήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο ζητείται να μην απομακρυνθεί καμιά σχολική μονάδα από το Πλατύ εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Πλατέος.

Το ψήφισμα, που προσυπογράφουν όλοι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στο Πλατύ καθώς και πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του Πλατέος.

Το ψήφισμα, που έρχεται σε συνέχεια της πρότασης της Διευθύντριας της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αναστασίας Μαυρίδου – η οποία περιλαμβάνει τη συγχώνευση του Γυμνασίου Πλατέος με το Γυμνάσιο Κορυφής με έδρα το Πλατύ και την μετακίνηση του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή (δείτε ΕΔΩ σχετικά), αναφέρει να ακόλουθα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ, ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ,ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΠΛΑΤΕΟΣ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ,

καθώς και:
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΠΛΑΤΕΟΣ «Ο ΒΑΡΑΣΣΟΣ», ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», ΤΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥβ«ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ», και ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ» ΠΛΑΤΕΟΣ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ
– ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ:

Δεν αντιλαμβανόμαστε το πώς πραγματώνεται το «πρώτα ο μαθητής», όταν στην πράξη αποδεικνύεται το «πρώτα η εξοικονόμηση».

Δεν αντιλαμβανόμαστε την πολιτική του κέρδους όταν αυτή «μεταφράζει» τα παιδιά μας σε αριθμούς, ενισχύοντας τη σχολική διαρροή και αποτυχία.

Σε μια περιοχή όπου τα καταστήματα κλείνουν, η ανεργία εξαπλώνεται και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, σε μια περίοδο που η κρίση βαθαίνει, οι έφηβοι χρειάζονται σχολεία που να είναι ικανά να τους στηρίξουν ηθικά, κοινωνικά, πολιτιστικά.

Γι αυτό ζητούμε:

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Είμαστε όλοι μαζί, καθηγητές, γονείς, μαθητές και οι αρμόδιοι φορείς του
Δήμου, αντίθετοι .

ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΜΜΙΑΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Πιστεύουμε στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, γιατί η δωρεάν παιδεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κόστος, αλλά ως δημόσιο αγαθό.

ΑΝ ΑΓΝΟΗΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το παρόν ψήφισμα θα επιδοθεί :
1. Υπουργείο Παιδείας υπόψη κ.Φίλη
2. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υπόψη κ. Ανανιάδη
3. Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας υπόψη κ.
Μαυρίδου
4. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπόψη κ.Τζιτζικώστα
5. Αντιπεριφέρεια Ημαθίας υπόψη κ. Καλαϊτζίδη
6. Δημαρχείο Δ. Αλεξάνδρειας υπόψη κ. Γκυρίνη
7. Αιρετών εκπροσώπων Ημαθίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
της κυβέρνησης και μείζονος αντιπολίτευσης, υπόψη:
κ.Αντωνίου,κ.Καρασαρλίδου,κ.Ουρσουζίδη,κ. Βεσυρόπουλου
8. Διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για την εκπαίδευση