Κατηγορίες
αγροτικά

Σύσκεψη για την πάταξη της «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα

syskepsi athina agrotika 201600608Ευρεία σύσκεψη για την πάταξη της «μαύρης» διακίνησης αγροτικών προϊόντων κυρίως από Βούλγαρους και Ρουμάνους εμπόρους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη, υπηρεσιακών παραγόντων, του προέδρου της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης Δημ. Χαμπίδη και των εκπροσώπων των Ομάδων Παραγωγών κ. Γιαννακάκη και της Μεταποίησης κ. Παυλίδη, παρουσία των βουλευτών Ημαθίας Φρόσως Καρασαρλίδου και Πέλλας Γιάννη Σηφάκη.

 Στη σύσκεψη μελετήθηκαν τρόποι για την πάταξη των κυκλωμάτων “μαύρης” διακίνησης αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα, κεράσια και άλλα) καθώς και αυστηροποίηση των διατάξεων για τους χώρους συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων σε Πέλλα και Ημαθία, με στόχο τη διαφύλαξη των ομάδων παραγωγών, των συνεταιρισμών, των σοβαρών εμπόρων και εν τέλει του ίδιου του αγρότη.

Από όλους τους παρευρισκόμενους τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη πάταξης των κυκλωμάτων “μαύρης” διακίνησης αλλά και η ανάγκη σοβαρών αποφάσεων και εξορθολογισμού της συγκέντρωσης κυρίως του συμπύρηνου-βιομηχανικού ροδάκινου. Όπως τονίστηκε, η αντιμετώπιση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης θα είναι καίρια και αποτελεσματική.