Κατηγορίες
παιδεία

Συγχαρητήριο του σχολ. συμβούλου Γ. Χαλκιά

7odimotikoΟ Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Γεώργιος Χαλκιάς, συγχαίρει θερμά τη Θεατρική Ομάδα της Ε΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, για την εξαιρετική θεατρική παράσταση, με τίτλο “Ο Καλυβοδάσκαλος”, την οποία παρουσίασε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016.  Επίσης, συγχαίρει από καρδιάς την εκπαιδευτικό της τάξης, κα Άννα Γκιζάρη, για τη διασκευή του ομώνυμου βιβλίου και τη σκηνοθεσία, την εκπαιδευτικό του σχολείου, κα Δήμητρα Δημητράκη, για τα εξαιρετικά σκηνικά και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γρηγόρη Γιοβανόπουλο, για την υποστήριξη και την καθοριστική του συμβολή στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.

Η δράση σας αυτή εμπλουτίζει δημιουργικά την εκπαιδευτική πράξη και αποτελεί έμπνευση και πρόκληση για όλους μας, ώστε να πασχίζουμε για  μια ποιοτικότερη εκπαίδευση. Με την αξιοποίηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής δημιουργήσατε μια εκπαιδευτική καθημερινότητα χαρούμενη και συμμετοχική λειτουργώντας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, ως δραστήριοι, σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες, περνώντας μηνύματα μεγάλης σπουδαιότητας, όπως αυτά του σεβασμού της ιστορικής μνήμης και της διαφορετικότητας.

     Συνδέσατε το σχολείο με την τοπική κοινωνία, τιμώντας σημαντικές προσωπικότητες αυτού του τόπου, αλλά και αφανείς ήρωες, που κατάφεραν με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και πείσμα να εδραιώσουν μια αξιοπρεπή εκπαίδευση στην Ημαθία. Γνωρίζοντας όλα όσα, καλά ή άσχημα, συνέβησαν τα παλαιότερα χρόνια, κατανοούμε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης εκπαίδευσης στην περιοχή μας και γι’ αυτό μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικότεροι, ώστε τα όποια λάθη έγιναν στο παρελθόν να μην τα επαναλάβουμε και τα όσα σωστά έγιναν να τα έχουμε ως οδηγό μας για το μέλλον της εκπαίδευσης των παιδιών αυτού του τόπου.

Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και αξιώνεται αναγνώρισης, διότι είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και μόχθου. Τέλος αποδεικνύει περίτρανα τη θέληση και τις υψηλές ικανότητες, που διαθέτετε.