Κατηγορίες
παραπολιτικά

Ο… εξωθεσμικός Γιάννης (Γκιουρτζής) προς τον άλλο Γιάννη (Κιρκιλιαννίδη)

Πέραν της απάντησης που έδωσε σήμερα ο Γ. Γκιουρτζής στον Γ. Κιρκιλιαννίδη για όσα ανέφερε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην απάντηση του – δείτε ΕΔΩ, υπάρχει ένα ακόμη κείμενο, αιχμηρό μεν αλλά σίγουρα πιο «χαλαρό» και υπογραφόμενο από τον ίδιο ως “ο Γιάννης ο Εξωθεσμικός”.

Αναφέρει λοιπόν ο… εξωθεσμικός Γιάννης, απευθυνόμενος στον άλλο Γιάννη:

Επισημάνσεις από τον Ινστρούχτορα της Διαπλοκής (και όχι από αρχαίο Αθηναίο φιλόσοφο)

Προς τον εκ Τρικάλων ορμώμενο ανατέλλοντα πολιτικό άνδρα Κιρκιλιανίδην Ιωάννην, επόμενο αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητος Πλατέος:

Αγαπητέ φίλε Γιάννη, που με συμπαθείς τόσο πολύ

(φαντάσου να μην με συμπαθούσες δηλαδή τι θα γινόταν !!),

Πολλές φορές στη ζωή η σιωπή είναι χρυσός.

Γνωρίζεις όμως ότι εγώ, τόσο στην προσωπική όσο και στην πολιτική μου ζωή πάντα σήκωνα το γάντι όταν με προκαλούσαν και ποτέ δεν άφηνα κενά και αναπάντητα θέματα.

Ο κόσμος και εσύ – όπως ανέφερες – γνωρίζουν ποιος εισήλθε στα βαθιά, ποιος συγκρούστηκε, ποιος παραιτήθηκε για τις ιδέες του. Και γνωρίζεις βέβαια ότι για αυτά δικαιώθηκα και συνεχίζω να δικαιώνομαι, αν παρατηρήσεις πόσο στραβά πήγαν τα πράγματα στην πολιτική και στην κοινωνία της χώρας μας.

Από έναν Εξωθεσμικό λοιπόν διάβασε ορισμένες επισημάνσεις και στα νέα αλλά και στα αρχαία Ελληνικά (που, πανάθεμά σε, τόσο ωραία τα γράφεις):

1) με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι δηλώνεις υποταγή,  χωρίς να έχεις ιδιοτελείς σκοπούς και όνειρα, στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Π. Γκυρίνη,

2) με χαροποιεί ιδιαιτέρως επίσης το έτερον γεγονός: ότι ο κος Ναλμπάντης δηλώνει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση μαζί σου, ότι δεν ενστερνίζεται τις απόψεις σου και πως τάσσεται υπέρ του νυν δημάρχου, το οποίον δηλώνει πως στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.

3) εάν ήθελα να εκλεγώ δήμαρχος φίλε Γιάννη, πονηρά σκεπτόμενος δεν θα αποχωρούσα από τη διοίκηση του κου Δημητριάδη και θα παρέμενα μέχρι τέλους ώστε να είμαι υποψήφιος και που ξέρεις, ίσως και δήμαρχος! Μάλιστα, με τη δική σου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μου, όπως ισχυριζόσουν τότε…

4) Και ολίγες ρύσεις τώρα, που τόσο τις λατρεύεις:

α) Το διαίρει και βασίλευε τελείωσε για εσένα, φίλε Γιάννη.

β) Ο καιρός γαρ εγγύς, φίλε Γιάννη

Για το τέλος, μια συμβουλή από έναν Εξωθεσμικό:

ασχολήσου με αυτά για τα οποία ορκίστηκες: να υπηρετείς το Δήμο, να βοηθάς τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου, να δημιουργείς υποδομές και σχέσεις τέτοιες ώστε να λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων αυτού του Δήμου και επίσης να μην λειτουργείς προς την κατεύθυνση δημιουργίας εντάσεων και προστριβών εντός της δημοτικής ομάδας της οποίας είσαι μέλος.

Αν αδυνατείς να ανταποκριθείς σε κάθε ένα από τα παραπάνω και σε όλα ταυτόχρονα, αν δεν έχεις τα κότσια τότε φύγε ή ανεξαρτητοποιήσου, όπως ο καθένας για δικούς του λόγους πράττει. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω ορισμένα γνωστά και σε εσένα ονόματα: Τσιάπλας, Απατσίδης, Γκαβαρδίνας, Γκιουρτζής και άλλοι παλαιότεροι.

Κάποιοι, φίλε Γιάννη, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και φύγαμε. Κάποιοι αυτό το χαρακτηρίζουν «δειλία» – εγώ το χαρακτηρίζω «αξιοπρέπεια». Δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο που επέλεξες εσύ, δηλαδή να τρέχουμε πίσω από κάθε δήμαρχο – είτε δεξιό, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ανεξάρτητο και να ασχολούμαστε με νταούλια και ζουρνάδες (εννοώ βέβαια εσένα και όχι τους Δημάρχους).

Κλείνοντας φίλε Γιάννη θα σου αναφέρω το εξής: ευτυχώς που υπάρχουν από ‘κεί από τα Τρίκαλα εκτός από εσένα και δυο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι και μια Πρόεδρος που είναι αντάξιοι των ρόλων τους.

Εσύ μην ασχολείσαι με εξωθεσμικούς. Συγκρατήσου και που ξέρεις…;;; Μπορεί και να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον ! Δεν ξέρω όμως με ποιους θα είσαι !!! Άραγε φίλε Γιάννη, εσύ γνωρίζεις με ποιους;;;

Με βαθιά εκτίμηση,

ο φίλος σου ο Γιάννης ο Εξωθεσμικός.

Υ.Γ.: για να γνωρίζει ο κόσμος που αμφότεροι απευθυνόμαστε πόσο σοβαρός είσαι, θα αναφέρω κάτι που έμαθα πως ρώτησες στα τοπικά ΜΜΕ: γιατί τα πιο πολλά δεν αφήνουν να γράφονται ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια μετά την επιστολή σου! Τι να σου πω;; Λαγέ, έ λαγέ !!!!

(ξεκατινιαστήκαμε και σήμερα….)