Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια λόγω της ποδηλατοδρομίας την Κυριακή 5 Ιουνίου

podilatoporeia-pinakidesΑλλαγές στην κυκλοφορία σε δρόμους της Αλεξάνδρειας θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 λόγω της ποδηλατοδρομίας που διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα ΚΒ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ.

Για το λόγο αυτό και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, τη πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού στη πόλη της Αλεξάνδρειας κατά διεξαγωγή της Ποδηλατοδρομίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας θα διακόψει την κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων από ώρα 12:30 κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, μόνο κατά το χρόνο διέλευσης ποδηλάτων, στις εξής οδούς:

α) Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης έως την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων.

β) Επί της οδού Μακεδονομάχων από την συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου

γ) Επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου, από την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων έως την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.

δ) Επί της οδού Δ. Βετσοπούλου από την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους.

ε) Επί της οδού Αριστοτέλους από την συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Οι διοργανωτές του αγώνα είναι υπεύθυνοι και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και προφύλαξης σε συνεργασία με Δήμο Αλεξάνδρειας και Α.Τ. Αλεξάνδρειας, τοποθετώντας κώνους, ταινίες, κινητά κιγκλιδώματα κλπ., προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρης ενημέρωσης οδηγών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Κ.Ο.Κ., ιδιαίτερα στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας.

Οι διαγωνιζόμενοι ποδηλάτες σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και θα εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ακολουθώντας τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των στατικών τροχονόμων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.