Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Καλαϊτζίδης κατά κεντρικής διοίκησης: «Η λογική της επαιτείας δεν αρμόζει στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης»

dianomi teva alexandria 20160624Με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής βοήθειας στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ στην Ημαθία (η διανομή πραγματοποιήθηκε το διήμερο Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Ιουνίου – δείτε ΕΔΩ περισσότερα), ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης αναφέρει σε δήλωσή του τα εξής:

«Με την ολοκλήρωση και αυτού του επιτυχούς κύκλου διανομής αγαθών στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας  της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας,  στα πλαίσια της του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, θα ήθελα να εκφράσω…

τα θερμά μου συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας  και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Ημαθίας, στον προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής,  καθώς και στους υπαλλήλους  των υπολοίπων διευθύνσεων, που συνέδραμαν, για μια ακόμη φορά, άοκνα και πάνω από τις δυνάμεις τους, σε τούτη την προσπάθεια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης για τη βοήθεια της την περιφερειακή σύμβουλο Νίκη Καρατζιούλα.

Απευθυνόμενος προς την κεντρική διοίκηση, εκφράζω  την έντονη δυσαρέσκεια μου για την απαξίωση του θεσμού, ως προς την στήριξη του στην οργανωτική του δομή.

Kalaitzidis2Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, ως προς τη διάθεση  των απαραίτητων οικονομικών πόρων  για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κτηριακών εγκαταστάσεως διανομής και του αντίστοιχου προσωπικού, δεν έπραξε απολύτως τίποτε.

Αντ΄ αυτού από τον  Δεκέμβριο του περασμένου έτους η αρτηριοσκληρωτική νοοτροπία που διέπει τις κρατικές δομές, έχει αποκλείσει την Π.Ε Ημαθίας, όπως και τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, από την προμήθεια καυσίμων κίνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται στην λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Η λογική της επαιτείας δεν αρμόζει στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ούτε και φυσικά στους δικαιούχους του προγράμματος συμπολίτες μας, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν ισότιμα τουλάχιστον με τους  εγκλωβισμένους μετανάστες στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί το σιτηρέσιο των μεταναστών-προσφύγων να φτάνει στα 4,8 ευρώ ανά άτομο ημερησίως και οι  κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της Ημαθίας να λαμβάνουν  βασικά είδη διατροφής που  είναι αστεία, σε σχέση με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Η κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές οφείλουν να δουν άμεσα τα ανωτέρω αναφερόμενα και να χρηματοδοτήσουν όσα η σύμβαση προέβλεπε.

Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει το βάρος των ευθυνών της και να προγραμματίσει την απαραίτητη πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την διανομή της επισιτιστικής βοήθειας, όπως αντίστοιχα προγραμματίζει την πρόσληψη 2.500 ατόμων που θα στελεχώσουν τους μεταναστευτικούς καταυλισμούς, καθώς και να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα κονδύλια για τις απαιτούμενες κτηριακές εγκαταστάσεις διανομής.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας»