Κατηγορίες
παιδεία

Γυμνάσιο Πλατέος: συμμετοχή στο πρόγραμμα «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλλα»

gymn20160629-1Φέτος στο Γυμνάσιο Πλατέος  υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα δυο φύλλα» Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 21 Γυμνάσια και Λύκεια 14 Νομών σε 10 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας. Από την Κεντρική Μακεδονία συμμετείχε μόνο το Γυμνάσιο Πλατέος. 

Μέσα από αποκλειστικά βιωματικές δραστηριότητες, οι μαθήτριες/ες  ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, ισότητας των φύλων και πρόληψης της έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων.

Με την βοήθεια της υπεύθυνης του προγράμματος κυρίας Λούκα Μαριάννας, οι μαθήτριες/ες εργάστηκαν με ζήλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και, μετά τη δική τους ευαισθητοποίηση, δημιούργησαν υλικά ευαισθητοποίησης των συνομηλίκων τους. Δημιούργησαν έργα, μέσω των οποίων, μεταδίδουν στα συνομήλικά τους άτομα μηνύματα για την αποδόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων και την προαγωγή της ισότητας, για το πώς μπορούν να χτίζουν υγιείς, ισότιμες, σχέσεις, που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και είναι απαλλαγμένες από κάθε μορφής βία, καθώς και για το τι μπορούν εκείνοι και εκείνες να κάνουν για να αντισταθούν στη βία (σε όποια μορφή κι αν τη συναντούν στη ζωή τους).

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GEAR against IPV – II .

gymn20160629-1

Στις 27 Ιουνίου 2016  πραγματοποιήθηκε η κεντρική Ημερίδα του Προγράμματος «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα» που διοργάνωσε  το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αθήνα.

Εκεί οι υπεύθυνοι καθηγητές των προγραμμάτων και αντιπροσωπείες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν  την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια.

gymn20160629-2

Το Γυμνάσιο Πλατέος εκπροσώπησαν επάξια οι μαθήτριες Μελπομένη Αλεξοπούλου και Μαρία Ζαχοπούλου με την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Μαριάννα Λούκα.