Κατηγορίες
Βέροια εκδηλώσεις

Ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

festrodakino20161Με το πρώτο διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο (1η συνεδρία) ξεκίνησε στη Βέροια την Παρασκευή 27 Μαΐου το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που στην ουσία αναβιώνει παλαιότερες παρόμοιες διοργανώσεις που είχαν ως αντικείμενό τους το κατ’ εξοχήν ημαθιώτικο αγροτικό προϊόν, το ροδάκινο.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιγές Μέλαθρον» παρευρέθηκαν άνθρωποι του Ομίλου, του Επιμελητηρίου, βουλευτές Ημαθίας, και φυσικά αρκετοί «εμπλεκόμενοι» στον τομέα της παραγωγής, της μεταποίησης και της προώθησης του ροδακίνου.

Για όσους βρεθούν στην ημαθιώτικη πρωτεύουσα να αναφέρουμε ότι το πρωί της Κυριακής, στις 11:00, στο πάρκο Εληάς θα υπάρχει ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) και παρασκευή gourmet συνταγών με ροδάκινο (με τον σεφ Άρη Τσανακλίδη). Στην εκδήλωση συμμετέχει διατροφολόγος, καθώς και το ΔΙΕΚ Βέροιας με τις γευστικές προτάσεις των σπουδαστών του τμήματος μαγειρικής. Θα σερβίρεται δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινο, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διανεμηθούν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας.

(για την Ιστορία να αναφέρουμε πως ήδη έχουν κοπεί τα πρώτα ροδάκινα αλλά τα νέα δεν είναι και τόσο καλά, αφού οι τιμές τους – σύμφωνα με όσα μας είπαν παραγωγοί που μιλήσαμε μαζί τους – είναι χαμηλές).