Κατηγορίες
Οικονομία

Ότι ανεβαίνει (δεεεεν) κατεβαίνει….!!! Σε ποια είδη ανεβαίνουν οι τιμές

agora-katastimataΑυξήσεις σε μια σειρά από αγαθά – πολλά εκ των οποίων είναι  αγαθά πρώτης ανάγκης – αλλά και υπηρεσίες φέρνει το καλοκαιράκι που μπαίνει σε 2 μέρες.

Από την 1η Ιουνίου, σε εφαρμογή μέρους των μέτρων που δόθηκαν ώστε να πάρει η χώρα τα «δανεικά» (από τα οποία δανεικά τίποτε ή στην καλύτερη περίπτωση μόνο μικρό μέρους τους θα καταλήξει στην αγορά και στον κόσμο – που θα τα χρεωθεί όμως εξ’ ολοκλήρου), έρχονται αυξήσεις που θα επηρεάσουν την καθημερινότητα και την τσέπη όλων. Των πιο αδύναμων οικονομικά μάλιστα θα την επηρεάσουν για τα καλά.

Ενδεικτικά και λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, σε μια οικονομία που είναι σε ύφεση τα τελευταία 6-7 χρόνια ανεβαίνουν οι τιμές σε:

τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι, κρέας, αλεύρι, αλλαντικά, μπαχαρικά, αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά κλπ),  είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη για το σπίτι ή τη δουλειά (έπιπλα, ηλεκτρικά, εργαλεία κλπ), υπηρεσίες (λογαριασμοί κινητού, σταθερού, συνδρομητική τηλεόραση), εισιτήρια ΜΜΕ, κόμιστρα ταξί, διόδια ενώ παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ανέβουν και οι τιμές στα καύσιμα.

Κατά τα άλλα – και ενώ θα ανέβουν και ολίγον οι κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις – και η ανάπτυξη έρχεται…  (κάπου στο 2ο εξάμηνο του έτους 2378 μ.Χ.)