Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίων Πλατέος – Τρικάλων – Κορυφής: «είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι να δράσουμε αποφασιστικά»

gymnasiaΜε δελτίο τύπου οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των Γυμνασίων Κορυφής, Πλατέος και Τρικάλων γνωστοποιούν τις κοινές θέσεις τους (όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας την Παρασκευή 20 Μαΐου) σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την πρόταση της Δ/ντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αν. Μαυρίδου, για κλείσιμο των 3 εκ των 3 Γυμνασίων της Δ.Ε. Πλατέος και τη συγχώνευσή τους σε ένα τρίτο που θα παραμείνει και θα λειτουργεί.

Η κοινή αυτή ανακοίνωση βάζει αρκετά πράγματα στη θέση τους όσον αφορά φήμες που κυκλοφορούν τόσο στα 3 χωριά όσο και στην Αλεξάνδρεια αναφορικά με τις θέσεις ενός εκάστου συλλόγου ενώ υποδεικνύει σε όλους τους… «καλοθελητές» (που ΚΥΡΙΩΣ για πολιτικούς λόγους διακινούν διάφορα) το κοινό μέτωπο που έχει σχηματιστεί στα τρία χωριά αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Κατόπιν συναντήσεως των συλλόγων Γονέων & κηδεμόνων των Γυμνασίων Πλατέος-Τρικάλων και Κορυφής αποφασίστηκε η από κοινού δράση μας ενάντια στην πρόταση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κα Μαυρίδου με ΘΕΜΑ: «Πρόταση συγχώνευσης Γυμνασίων Πλατέος, Κορυφής, Τρικάλων Ημαθίας» Σχετ.: το υπ΄ αριθμ. 211744/ΓΔ4  /23-12-2015 έγγραφο  του ΥΠ.Π.Ε.Θ   «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σχολικού έτους 2016-17»

Αιτούμαστε από όλους τους φορείς την ανάκληση του ΦΕΚ 1575/2011 κατάργησης του Γυμνασίου ΠΛΑΤΕΟΣ ,την παραμονή ως έχει του γυμνασίου ΤΡΙΚΑΛΩΝ καθώς και την ενδυνάμωση του μαθητικού δυναμικού του γυμνασίου ΚΟΡΥΦΗΣ με ανακατανομή μαθητών που θα προκύψει κατόπιν διαβουλεύσεων από τον ευρύτερο Δήμο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ!

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως είμαστε  έτοιμοι και ενωμένοι να δράσουμε αποφασιστικά ώστε όλα τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και πλήρες στελεχωμένα για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το παιδαγωγικό τους έργο!

Οι σύλλογοι:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ