Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Σε σύσκεψη ΥΠΑΑΤ σήμερα μέλη του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας

YPAAT2Όπως ανακοινώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και συγκεκριμένα οι Αναστάσιος Χαλκίδης (πρόεδρος), Γιάννης Βράνας (αντιπρόεδρος) και Μάκης Χατζόπουλος (μέλος) συμμετείχαν σε  ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη στο ΥΠΑΑΤ για τα φλέγοντα ζητήματα των αγροτών του Νομού Ημαθίας και ειδικότερα για ζητήματα του ΕΛΓΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: «Στην σύσκεψη υπό τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Αποστόλου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και ειδικά τα προβλήματα του Νομού, με κυρίαρχο το θέμα του φετινού παγετού ο οποίος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πλήττει την παραγωγή.

Η αδήριτη ανάγκη να στηριχθούν οι αγρότες και το εισόδημά τους  επιβάλλει λύσεις άμεσες και ουσιαστικές. Αυτό τόνισε η αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας προς τις ηγεσίες του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ. Σε διαφορετική περίπτωση οι αγρότες μη έχοντας άλλο να κάνουν είναι υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούν. Τόνισε επίσης πως υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο ώστε να ανακουφισθούν οι αγρότες που επλήγησαν.

Στην συνάντηση επίσης τέθηκε και το θέμα του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ και το θέμα της αλλαγής του κανονισμού του και ζητήματα διάθεσης της όποιας παραγωγής έχει απομείνει καθώς και το ύψος των τιμών παραγωγού αλλά και το πλήθος των προβλημάτων του αγροτικού χώρου.