Κατηγορίες
Οικονομία

Οικονομική πολιτική: έρχεται μόνιμος αυτόματος μηχανισμός «διόρθωσης»…

… και άλλος δρόμος (διατάγματα) με τον οποίο θα περνούν τα πάντα.

Αν ρίξει μια ματιά κανείς στο κατά πόσο επετεύχθησαν – από όλες τις Κυβερνήσεις – οι στόχοι που είχαν τεθεί από το 2010 και έπειτα, θα καταλάβει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι ψαλίδι (ξανα)έρχεται σε μισθούς και συντάξεις με τον μόνιμο μηχανισμό – κόφτη!

diakoptisautoman

Στον… αστερισμό της άσκησης οικονομικής πολιτικής με “παράκαμψη” της Βουλής αλλά και με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στις περικοπές φαίνεται πως περνάει οριστικά πλέον η χώρα.

Η ελληνική πρόταση για την υιοθέτηση ενός μηχανισμού αυτόματης αναπροσαρμογής των δαπανών σε περίπτωση απώλειας στόχων …..

έγινε αποδεκτή από το eurogroup ενώ όπως έσπευσε να ενημερώσει τους Έλληνες ο… Ντάιζελμπουμ υπάρχει και μια σειρά από νέα μέτρα που θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών.

Τι σημαίνει πρακτικά το «σε περίπτωση απώλειας στόχων»;;

Αν ρίξει μια ματιά κανείς στο κατά πόσο επετεύχθησαν οι στόχοι που είχαν τεθεί από το 2010 και έπειτα, θα καταλάβει ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι ψαλίδια έρχονται σε μισθούς, συντάξεις και άλλες δημόσιες δαπάνες, πέραν της νέας φορο-καταιγίδας που οι κυβερνητικοί βουλευτές ετοιμάζονται να (ξανά)ψηφίσουν.

Τους στόχους δέν τους έπιασε ΠΟΤΕ, καμία κυβέρνηση! Είτε επειδή ήταν πολύ φιλόδοξοι ως στόχοι είτε επειδή η ίδια η κρίση στην οικονομία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για κανέναν στόχο, ακόμη και τον πιο χαμηλό.

Και ποιος θα ελέγχει αν επετεύχθησαν ή όχι οι στόχοι;; Φημολογείται πως θα είναι η ΕΛΣΤΑΤ, που φαγώθηκαν να την αυτονομήσουν οι “δανειστές” και “φωστήρες”. Αυτοί που πολλάκις έχουν παραδεχθεί πως έχουν γίνει τεράστια λάθη στις προβλέψεις τους ως προς τους στόχους που έθεταν κατά καιρούς.

Τι απομένει λοιπόν να ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, πριν από τις 24 του Μάη; Τα επιπλέον μέτρα, τα δάνεια των τραπεζών (κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, μπλέ κλπ κλπ) και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που θα πρέπει να δυέψει σύντομα ώστε να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα.