Κατηγορίες
Οικονομία

Και οι αλλαγές στη φορολόγηση (φυσικά προς τα επάνω) καλά κρατούν…

forologoumenosΣυζητήσεις επί συζητήσεων για το φορολογικό αυτές τις ημέρες και είπαμε να δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα αυτών που θα πρέπει να αναμένουμε, λαμβάνοντας υπόψη όσα ψηφίστηκαν από τους 153 που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, μόλις την προηγούμενη Κυριακή.

Με τις αλλαγές λοιπόν αυτές σηματοδοτούνται διάφορα, που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα όλων.

Ήλθαν λοιπόν αλλαγές στο αφορολόγητο. Το αφορολόγητο για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα από το € 9.545 πάει προς τα κάτω στα € 8.636, ….

διαμορφώνεται στα € 8.864 για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν 1 προστατευόμενο τέκνο και στα € 9.090 ευρώ για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν 2 προστατευόμενα τέκνα. Για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα το αφορολόγητο όριο παραμένει στα € 9.545.

Από την άλλη ένα ακόμη παράδειγμα όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από € 8.864,0 και μέχρι € 9.545,0. Αυτοί πλέον θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος έως και 150 ευρώ το χρόνο, ενώ με την ισχύουσα φορολογική κλίμακα δεν πληρώνουν φόρο!

Και έπεται και συνέχεια, αυτό είναι σίγουρο. Γιατί η στημένη ελληνική “κρίση” δεν πρόκεται να τελειώσει τόσο εύκολα, οι τρύπες που γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με συνεχείς αυξήσεις σε έμμεσους ή άμεσους φόρους και με περικοπές από παντού (ακόμη και από εκεί που δεν πρέπει) δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ αν δεν υπάρξει πραγματική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας εντός του ευρώ και με φορολογικό σύστημα που αλλάζει κάθε τρεις και λίγο δεν πρόκειται να έλθει, αποτυχημένες συνταγές που αποσκοπούν μόνο στην αποπληρωμή του χρέους φέρνουν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα (και θετικό αποτέλεσμα δε φαίνενται στον ορίζοντα ούτε μέχρι το 2060 που λένε αυτοί που βλέπουν ψύχραιμα την κατάσταση) κλπ κλπ κλπ.

Ένας αέανος κύκλος είναι. Παρά τα όσα λένε οι εντός ή οι εκτός χώρας “σωτήρες”…