Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις

Ημαθία: Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριά της Ημαθίας

polizia5Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού. Προκειμένου να πείσει τα θύματα του προσποιήθηκε υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και υποτιθέμενη βλάβη στον μετρητή και τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάφερε να αποσπάσει χρυσαφικά η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 2 περιπτώσεων απάτης σε χωριά της Ημαθίας και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (19-05-2016) το πρωί ο προαναφερόμενος, πήγε αρχικά στο σπίτι μιας 78χρονης, όπου προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και με το πρόσχημα υποτιθέμενης βλάβης στον μετρητή…

και τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού την έπεισε και του παρέδωσε για δήθεν προστασία τα χρυσαφικά της, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 10.000 ευρώ, διέφυγε με όχημα που τον ανέμενε ο συνεργός του.

Ακολούθως πήγε στην οικία που διέμενε μία 74χρονη και ο 53χρονος γιος της, σε άλλο χωριό της Ημαθίας και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία απέσπασε χρυσαφικά η αξία των οποίων ανέρχεται στα 500 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο παραπάνω έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.