Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Δημοτικό Συμβούλιο: ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα 16/5 για τα γυμνάσια της Δ.Ε. Πλατέος

ds- 20160511 - 01Ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα συζήτησης αυτό της πρότασης για κατάργηση των Γυμνασίων Πλατέος και Τρικάλων και συνένωσή τους σε ένα σχολείο με το Γυμνάσιο Κορυφής και έδρα την Κορυφή, θα συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 3 το μεσημέρι.

Αν και έγινε μια πρώτη παράθεση απόψεων σχετικά με το θέμα από το δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων περισσότερα θα αναμένουμε τη Δευτέρα το μεσημέρι, σε μια συνεδρίαση στην οποία θα είναι καλεσμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και πρόσωπα (βουλευτές, δ/βάθμια, φορείς, σύλλογοι γονέων, πρόεδροι τοπικών συμβουλίων κλπ). Στη σημερινή συνεδρίαση αναγνώστηκε από το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μπρουσκέλη η πρόταση ενώ οι οι αρχηγοί των παρατάξεων εξέφρασαν επιγραμματικά τις θέσεις τους:

οι παρατάξεις της διοίκησης και της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν υπέρ της θέσης για μη μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης, η παράταξη Σπυρίδη είπε επίσης πως είναι ενάντια σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις (αφήνοντας ταυτόχρονα ένα παραθυράκι για κάποια συζήτηση για μια εναλλακτική πρόταση που θα πρέπει να έχει ο Δήμος) ενώ η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (Χρ. Αλευράς) εμφανίστηκε υπέρ της (ορθής) άποψης πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης σε ειδική συνεδρίαση, εξαιτίας της προηγούμενης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. για τη διατήρηση όλων των σχολικών μονάδων.

ds- 20160511 - 03

ds- 20160511 - 04

ds- 20160511 - 02

Φυσικά, υπήρξαν και παρεμβάσεις (αναμενόμενες και μεμονωμένες), που δεν κοιτούσαν το γενικότερο αλλά το ειδικότερο συμφέρον – αλλά αυτές κατά τη γνώμη μας είναι ανάξιες αναφοράς, γιατί το πρόβλημα που δημιουργεί η πρόταση της β/βάθμιας αφορά το Δήμο στο σύνολό του.

Περισσότερα λοιπόν τη Δευτέρα το μεσημέρι.