Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια παιδεία

Γυμνάσια Δ.Ε. Πλατέος: αναμονή εξελίξεων μετά την επίσκεψη της διαπαραταξιακής στην Αθήνα

gymnasiaΓια αναμονή στο θέμα της λειτουργίας των γυμνασίων στη Δημοτική Ενότητα Πλατέος κάνουν λόγο οι πληροφορίες που έχουμε και σχετίζονται και με την επίσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής στην Αθήνα.

Η διαπαραταξιακή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης (συμμετείχαν σε αυτή οι σύμβουλοι Γ. Σπυρίδης και Γ. Ματζώλας), έκανε σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες στην Αθήνα,…

…εξέθεσε τις απόψεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της τοπικής κοινωνίας (που, αμφότεροι, θέλουν να παραμείνει η κατάσταση ως έχει), απόψεις που αντιτίθενται στην πρόταση της Δ/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κλείσιμο 2 γυμνασίων και συγχώνευσή τους με ένα τρίτο.

Κατά την επίσκεψη στην Αθήνα με τη διαπαραταξιακή βρέθηκαν και οι βουλευτές Ημαθίας Αντωνίου Χρήστος και Καρασαρλίδου Φρόσω (ΣΥΡΙΖΑ).

Μετά τις συναντήσεις που έγιναν αναμένεται πλέον η διαμόρφωση της άποψης του υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων, που καλούνται, πέραν των διαδικασιών που η “γραφειοκρατική πρακτική” επιβάλλει, να αφουγκραστούν την άποψη της τοπικής κοινωνίας (που για πρώτη ίσως φορά εμφανίσθηκε με ταυτόσημη πρόταση και με ισχυρή βούληση να διεκδικήσει τη λειτουργία όλων ανεξαιρέτως  των Γυμνασίων) και του Δήμου (που για μια ακόμη φορά γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της συνέχισης λειτουργίας όλων των Γυμνασίων). Μια άποψη που πιθανόν να γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες 30-40 ημέρες.