Κατηγορίες
πολιτική

Έντονη κριτική σε κυβέρνηση – ΝΔ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

sindiaskepsi dimokratikis simparataksis (4)Ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα (στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ) με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία).

Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και στη ΝΔ, αναφερόμενη σε τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2004-2009. Σε μια αποστροφή του λόγου της έκανε αναφορά σε «αριβίστες και τους καριερίστες που διαφώνησαν δήθεν με τα μνημόνια και ψηφίζουν σήμερα, με τα δυο τους χέρια τα μνημόνια Τσίπρα – Καμμένου».

Ο Θαν. Θεοχαρόπουλος κινήθηκε στην ομιλία του στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την κυβέρνηση ενώ αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα για ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου.

«Η ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς. Ειδικότερα στην Ελλάδα και για λόγους πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης αναφέρθηκε και στις εκκολαπτόμενες στενές σχέσεις του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες: «Πρόσφατα βέβαια είδαμε και τον κ. Τσίπρα στο ρόλο του παρατηρητή στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Δεν υπάρχουν βέβαια τίτλοι ιδιοκτησίας στις ιδέες. Κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει στον κ. Τσίπρα να γίνει σοσιαλδημοκράτης. Το ζήτημα είναι αν θέλει και αν μπορεί, και επίσης αν ξέρει τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατία.».

Έντονη ήταν και η παρουσία στελεχών στη συνδιάσκεψη από την Ημαθία.

sindiaskepsi dimokratikis simparataksis (2)

sindiaskepsi dimokratikis simparataksis (3)

sindiaskepsi dimokratikis simparataksis 5

Το Σάββατο έγιναν και ομιλίες στελεχών των 2 κομμάτων ενώ λειτούργησαν workshops για την Οικονομία, Κράτος – Αυτοδιοίκηση, Παιδεία, Ευρώπη, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτικό Σύστημα και Περιβάλλον – Ποιότητα ζωής. Την Κυριακή αναμένεται η έκδοση διακήρυξης με τις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις.