Κατηγορίες
αγροτικά Νέα Δημοκρατία

ΝΟΔΕ Ημαθίας: απάντηση στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

neadimokratiaΗ ΝΟΔΕ Ημαθίας με ανακοίνωσή της απαντά στην κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της χαλαζόπτωσης, των κινήσεων επί του θέματος αλλά και των συνεταιρισμών (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση).

Στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ζητούν την εφαρμογή του άρθρου 71 του Ν.4235, που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία Βεσυρόπουλου – Καρασμάνη, που προβλέπεται, ότι ακαρπία και καρπόπτωση, καλύπτονται ασφαλιστικά από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται;»

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εξαφανισμένοι και δεν τολμούν να εμφανιστούν στην Ημαθία, αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκδώσουν ανακοίνωση μαζί με το κομματικό τους όργανο, για να διαβεβαιώσουν τους αγρότες, ότι παρακολουθούν με πραγματικό ενδιαφέρον τα προβλήματα που προέκυψαν στις δενδροκαλλιέργειες.

Προφανώς, μόλις τελειώσουν με το δύσκολο έργο της παρακολούθησης, θα ψηφίσουν την Κυριακή το βράδυ την αύξηση και τον υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών.

Όλοι αυτοί που έχτισαν καριέρες πάνω στο λαϊκισμό, σκίζοντας μνημόνια στα λόγια αλλά φέρνοντας δύο νέα μνημόνια σε 15 μήνες, σε λίγο δεν θα μπορούν να βγουν ούτε έξω από το σπίτι τους.

Οι αγρότες έχουν μνήμη και κρίση.

Γνωρίζουν, ότι ο ΕΛΓΑ τους αποζημίωνε στο παρελθόν για τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

Αν θέλουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των πολιτών της Ημαθίας και όχι ως υπάλληλοι του κ. Τσίπρα, ας ζητήσουν από την κυβέρνηση τους την εφαρμογή του άρθρου 71 του Ν.4235 και της τροπολογίας που είχε ψηφιστεί με πρωτοβουλία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Βεσυρόπουλου και Καρασμάνη.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου άρθρου, προβλέπεται, ότι ακαρπία και καρπόπτωση, καλύπτονται ασφαλιστικά από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Όσο για την ενόχληση που προκαλεί στο ΣΥΡΙΖΑ η κινητοποίηση ανθρώπων της αυτοδιοίκησης της Ημαθίας για τα προβλήματα των αγροτών, μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται, πραγματικά, για τα προβλήματα των αγροτών.

Κυρίως υπάρχουν άνθρωποι που δεν κρύβονται από τους πολίτες.

Γιατί δεν είπαν ψέματα στους πολίτες, δεν έταξαν αυξήσεις, δέκατη τρίτη σύνταξη, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα.