Κατηγορίες
πολιτική

ΔΗΜ.ΑΡ.: «Απαράδεκτη η στοχοποίηση βουλευτών για την ψήφο τους στο ασφαλιστικό»

Sinistra_democratica_el“Ο ΣΥΡΙΖΑ (…) πέφτει ο ίδιος θύμα των ακραίων αντιπολιτευτικών επιλογών του.”

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το ασφαλιστικό και το φορολογικό που ψηφίσθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιλαμβάνουν μέτρα άδικα και αντιαναπτυξιακά που θα επιτείνουν τον φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.

Η στοχοποίηση όμως και η παραπομπή στο Πειθαρχικό από τις ενώσεις και τα επαγγελματικά επιμελητήρια με το ερώτημα της διαγραφής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν το ασφαλιστικό είναι απαράδεκτη.

Το ίδιο απαράδεκτες είναι και οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών για την ψήφο τους. Σύμφωνα με το Σύνταγμα:

Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση (άρθρο 60), δεν καταδιώκονται ούτε εξετάζονται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων (άρθρο 61).

Η δική μας θέση είναι σταθερή σε όλες τις περιόδους. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αντιπολίτευση όχι μόνο φλέρταρε με αυτές τις λογικές αλλά και τις εξέθρεψε καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν τις καταδίκασε θεωρώντας ότι είναι δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Τώρα πέφτει ο ίδιος θύμα των ακραίων αντιπολιτευτικών επιλογών του. Σήμερα η αναγκαία αυτοκριτική όσων υπέπεσαν σε αυτό το λάθος κα κυρίως η διαχρονική καταδίκη όλων αυτών των φαινόμενων από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις είναι αναγκαία. Για την απαραίτητη προάσπιση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.”