Κατηγορίες
Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Δήλωση Καλαϊτζίδη για την 19η Μαΐου

kalaitzidis2015-1Με αφορμή την “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο” ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Οι απανταχού της γης Έλληνες κλείνουμε σήμερα, 19η Μαΐου,  ευλαβικά το γόνυ, τιμώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πόντιους και μικρασιάτες προγόνους μας, που δολοφονήθηκαν φρικτά από τα τάγματα εφόδου των νεότουρκων του Κεμάλ, με την βοήθεια, για μια ακόμη φορά, της «πολιτισμένης δύσης».

Τα σκηνώματα των άταφων νεκρών μας στην Κερασούντα, την  Τραπεζούντα και σε όλες τις γωνιές της μαρτυρικής, ποντιακής, προγονικής μας γης, παραμένουν φάρος ιερός που θα προσανατολίζει τις ψυχές μας στα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού, με κυρίαρχη την πίστη στην Ορθοδοξίας μας.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ, εμείς, τα παιδιά μας, τα παιδιά των παιδιών μας. Στη μνήμη τους, η Βουλή των Ελλήνων έχει επιτακτικό καθήκον να εκπληρώσει την απόφαση της για την έκδοση της επιτομής του δεκατετράτομου έργου του ιστορικού και πανεπιστημιακού μας δασκάλου Κώστα Φωτιάδη, σε επτά γλώσσες και να το αποστείλει στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια όλου του κόσμου, ώστε να μάθουν όλοι οι λαοί του πλανήτη ότι ο ποντιακός και μικρασιατικός ελληνισμός δεν «συνωστίσθηκε» στις παραλίες της Σαμψούντας και της Σμύρνης, αλλά κατεσφάγη από τους τσέτες του αιμοσταγούς Κεμάλ.

Ας είναι αιώνια άσβεστη η μνήμη σας, μαρτυρικοί μας νεκροί του Πόντου.

Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας”