Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Συνέντευξη για το θέμα με τα αδέσποτα έδωσαν Γκυρίνης – Ναλμπάντης

synent adespota 20160419 -009Συνέντευξη τύπου σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων και του κυνοκομείου που λειτουργεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας έδωσαν το πρωί της Τρίτης 19 Απριλίου ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης και ο αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης.

Αφορμή για τη συνέντευξη θεωρούμε πως στάθηκαν οι φήμες που προήλθαν λόγω του ανυπόστατου, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν, δημοσιεύματος του “Αλεξάνδρεια – Γιδάς» για το θέμα (το οποίο όπως φαίνεται δεν προέβη στη διασταύρωση όσων του αναφέρθηκαν και αναπαρήγαγε φωτογραφίες που όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα).

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος έκανε μια αναφορά στο θέμα και στον στόχο που είχε και έχει (όπως είπε) η διοίκηση του, δηλαδή στην αποσυμφόρηση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. «Θεωρώ πως πετύχαμε ένα αποτέλεσμα, να αποσυμφορήσουμε την πόλη» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Όσον αφορά το οικονομικό, για το οποίο διακινούνται διάφορες φήμες, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος επεσήμαναν ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν (περίπου €68.000) δεν ήταν αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό αλλά πως δαπανήθηκαν με σκοπό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

synent adespota 20160419 -009

synent adespota 20160419 -005

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το πρωί της Τρίτης επισκέφτηκε μαζί με τον αντιδήμαρχό του την εισαγγελία στη Βέροια για το θέμα και για ενημέρωση και παράθεση των στοιχείων που η Δημοτική Αρχή διαθέτει. Στον ίδιο χώρο συνάντησαν και φιλόζωους που ήταν εκεί, και – όπως ανέφερε ο δήμαρχος – ο εισαγγελικός λειτουργός απεύθυνε νουθεσίες και υποδείξεις ώστε να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης, που έλαβε το λόγο στη συνέχεια ανέφερε πως η δημοτική αρχή έπραξε όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο ώστε να αποπερατωθεί ο χώρος, για την καταλληλότητα του οποίου όπως είπε υπάρχουν και έγγραφα δημοσίων Αρχών (έλεγχοι έγιναν το 2015, πριν από την ολοκλήρωση του χώρου –  και το 2016).

Ο αντιδήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είναι τωρινές, επιβεβαίωσε πως όντως υπήρξε πρόβλημα με σκυλί αλλά παλαιότερα και όχι στον χρόνο κατά τον οποίο αναφέρει το δημοσίευμα και πως για την καταλληλότητα του χώρου έχουν γίνει κτηνιατρικές αυτοψίες από αρμόδιους υπαλλήλους της Π.Ε. Ημαθίας, τις οποίες και παρέθεσε.

«Το ηθικό πλεονέκτημα της σημερινής διοίκησης το έχουμε ως σημαία (…) κάνουμε όλα τα απαραίτητα, όπως προβλέπει η νομοθεσία», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, βάζοντας οριστικό τέλος στις φήμες που αναπαρήχθησαν τόσο για το κόστος του έργου όσο και για τις συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο.

synent adespota 20160419 -010

Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων και bloggers ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είπαν πως γίνεται ότι είναι δυνατόν ώστε ο χώρος να τηρεί τους προβλεπόμενους κανόνες για την ευζωία των αδέσποτων, πως η συλλογή των αδέσποτων γίνεται όχι μόνο από την Αλεξάνδρεια αλλά από όλα τα σημεία του Δήμου όταν καλείται ο Δήμος να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση και πως ισχύουν τα τηλέφωνα του Δήμου για να αναφέρουν οι δημότες την παρουσία επικίνδυνων αδέσποτων ώστε να επιληφθούν του θέματος οι επιφορτισμένοι για αυτό υπάλληλοι ή συνεργαζόμενοι με τον Δήμο.

Δείτε στη συνέχεια και 2 μικρά video με αυτά που ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας για το θέμα: