Κατηγορίες
Επιτροπεία

Σιγά μην τα σπάσουν για πάρτη μας…!!!

langarde-merkelΕντάξει, αποφασίζουν για την Ελλάδα χωρίς αυτή να είναι παρούσα. Άλλωστε, πρώτη φορά θα είναι; Συμβαίνει τακτικά τα τελευταία χρόνια (και αν η κατάσταση παραμείνει η ίδια θα εξακολουθήσει να συμβαίνει για πολλά ακόμη χρόνια).

Αφορμή για τη συνάντηση της Δωροθέας με την Κριστίν ήταν η διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου (αν και επισήμως πρόκειται για συνάντηση που γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα).

Ας είμαστε πραγματιστές: δεν πρόκειται να τα «σπάσουν» ΕΕ – Γερμανία – ΔΝΤ για χάρη μας. Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα βρουν το κατάλληλο modus vivendi και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται.

Και στη συνέντευξη που ακολούθησε το γενικό περίγραμμα δόθηκε επαρκώς: το ΔΝΤ μένει στην Ελλάδα, οι πιθανότητες για κούρεμα του χρέους είναι τόσες όσες να προσεδαφιστεί στον Πλούτωνα διαστημόπλοιο από τη Γη μέσα στις επόμενες 24 ώρες ενώ (παρά τα  όσα έχουν γίνει) εκρίθη πως η χώρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να προσελκύσει επενδυτές και πως ακόμη η Ελλάδα δεν έφτασε στο επιθυμητό σημείο – όποιο κι αν πραγματικά εννοούσαν οι δυο κυρίες…

(για να μην ξεχνιόμαστε: δεν ήρθαν μόνοι τους εδώ οι “δανειστές”. Εμείς τους καλέσαμε, δεν είδαν φως και μπήκαν από μόνοι. Και από τότε, εμείς τους … “συντηρούμε”. Και δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν ολοκληρώσουν το έργο τους, αν δεν φτάσει η οικονομία και η χώρα στο “επιθυμητό σημείο”!

Καμιά απορία;;;)