Κατηγορίες
ανακοινώσεις

Σε Θεσσαλονίκη & Νάουσα το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής

29osynedrstatΤο Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (ΕΣΙ) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Δήμο Νάουσας  διοργανώνουν το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής με τίτλο: «Ανάλυση Κινδύνου στο Περιβάλλον και την Οικονομία». Το συνέδριο θα διεξαχθεί 4-7 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη και στην πόλη της Νάουσας.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου το  Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε.  οργανώνει:

α) Ειδική Συνεδρία με τίτλο «Η Στατιστική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με θέματα:

  1. «Ο Μικρός Θαλής» και τα Στοχαστικά Μαθηματικά”. Ομιλήτρια: Χαριτίδου Ολυμπία, Καθηγήτρια Μαθηματικών ΠΕ03  2ου Γυμνασίου Κιλκίς.

«Νέες οπτικές στην διδασκαλία της Στατιστικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Ομιλητής: Κασκαντάμης Μιχάλης, Καθηγητής Μαθηματικών στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, μέλος της συγγραφικής ομάδας του νέου Προγράμματος Σπουδών για Γυμνάσιο και Λύκειο (θεματική: Στοχαστικά Μαθηματικά) και του οδηγού του εκπαιδευτικού.

  1. «Η Στατιστική και η κοινωνική έρευνα στις βιωματικές δράσεις (στο Γυμνάσιο) και στις ερευνητικές εργασίες (στο Λύκειο)». Ομιλητής: Νάκος Κων/νος, σχολικός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας.
  2. «Περιγράφοντας Στατιστικά το σχολείο μας». Ομιλήτρια: Καρακώστα Αναστασία, Καθηγήτρια Μαθηματικών ΠΕ03,  Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Ημαθίας.
  3. «Μια ανάλυση των θεμάτων Στατιστικής στις πανελλαδικές εξετάσεις τα τελευταία 15 χρόνια. Τι είδους γνώσεις και αντιλήψεις αποκτούν οι μαθητές;». Ομιλητής: Θωμαΐδης Ιωάννης, σχολικός σύμβουλος  Κιλκίς-Λαγκαδά.

 

Η Ειδική Συνεδρία της Ε.Μ.Ε. Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/5/2016 στο αμφιθέατρο ΕΡΙΑ στις 12.00 το μεσημέρι.

β) Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα συζήτησης:

«Το μάθημα της Στατιστικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σημερινή κατάσταση-μελλοντικές εξελίξεις-προτάσεις».

 Ομιλητές,

 1) Θωμαΐδης Ιωάννης, σχολικός σύμβουλος  Κιλκίς-Λαγκαδά,

 2) Κασκαντάμης Μιχάλης, Καθηγητής Μαθηματικών στο Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, μέλος της συγγραφικής ομάδας του νέου Προγράμματος Σπουδών για Γυμνάσιο και Λύκειο (θεματική: Στοχαστικά Μαθηματικά) και του οδηγού του εκπαιδευτικού,

 3) Πούλος Γεώργιος, σχολικός σύμβουλος Ημαθίας – Πέλλας.

 Κατά την εισαγωγή της συζήτησης της Στρογγυλής Τράπεζας θα παρουσιασθεί εισήγηση των Ελ.  Ασβεστόπουλου και Χ. Βογιατζή με θέμα:

«Αντιλήψεις Μαθηματικών για τη διδασκαλία της Στατιστικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η Στρογγυλή Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/5/2016 στη Σχολή Αριστοτέλους (Μίεζα) στις 15.30.

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου γίνεται μετά από εγγραφή.