Κατηγορίες
προσφυγικό - μεταναστευτικό

Προσφυγικό: άρχισε να… παραβρωμάει αυτή η ιστορία με τους ντεμέκ «αλληλέγγυους»

peiraias-prosfygΝα ξεσκαρτάρει η ήρα από το στάρι, ακόμη και τώρα

Αρχίζει και… παραβρωμάει αυτή η ιστορία με τους «αλληλέγγυους» προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται στο εξωτερικό με κάτι τέτοιες οργανώσεις (ΜΚΟ ή άλλης μορφής), αυτό που είναι όμως 100% σίγουρο είναι πως για μια ακόμη φορά το ελληνικό κράτος «το πήρε ο ύπνος και έγειρε στου καραβιού την πλώρη» …..

Ότι του φανεί του καθενός κάνει, ότι γουστάρει ο καθένας κάνει, όπως θέλει συμπεριφέρεται. Και το κράτος, που θα έπρεπε να ελέγξει εξονυχιστικά «τι, ποιος, πως και γιατί», εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ως θεατής σε ένα πεδίο στο οποίο θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής. Γιατί παίζονται πολλά στο προσφυγικό, και δεν είναι μόνο τα λεφτά που τζιράρονται (τα οποία είναι επίσης πολλά).

Στους μεγάλους καταυλισμούς που έχουν στηθεί από το πουθενά (Πειραιάς, Ειδομένη), έχουν γίνει καθημερινότητα τα κάθε είδους φυλλάδια, οι προσεταιρισμοί των προσφύγων και των μεταναστών από τις απίθανες ΜΚΟ που εμφανίστηκαν από το πουθενά, τα ανεξέλεγκτα μηνύματα που τους περνάνε, οι προτροπές προς τους πρόσφυγες να μην μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές, η διασπορά φημών τύπου “όπου να ‘ναι ανοίγουν τα σύνορα”,  κλπ κλπ. Αυτές είναι μόνο 3-4 από τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν τη δράση αυτού του τύπου των «αλληλέγγυων», που από ότι φαίνεται είναι ανεξέλεγκτοι και η δράση τους μόνο ζημιά προκαλεί.

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα παραπάνω. Γιατί υπάρχουν και οι πραγματικά αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες. Αυτοί που είναι γνωστοί, καταγεγραμμένοι και που πραγματικά προσφέρουν τη βοήθειά τους στους κακομοίρηδες που έχουν καταλήξει στη χώρα μας. Γιατί οι περισσότεροι έχουν παρόμοια δράση εδώ και καιρό, σε άλλες περιπτώσεις. Δεν περίμεναν το προσφυγικό για να δραστηριοποιηθούν.

Οι άγνωστοι «αλληλέγγυοι» είναι απλά επικίνδυνοι, τόσο για τη χώρα όσο και για τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι συνδράμουν.

Οι Αρχές οφείλουν όχι μόνο να ελέγξουν ένα-ένα τα μέλη και μια-μια τις οργανώσεις αυτές, οφείλουν ακόμη και να τους πετάξουν έξω από τη χώρα (αν είναι ξένοι) ή να τους απαγορεύσουν τη δράση (αν είναι Έλληνες). Ξεκάθαρα θα πρέπει να διαπιστωθεί “ποιοι” είναι αυτοί οι απίθανοι “αλληλέγγυοι”, “τι” ακριβώς κάνουν και “με ποιον ακριβώς σκοπό”.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν σηκώνει σημαντικές παραλείψεις.