Κατηγορίες
Επιτροπεία

Προβλήματα λόγω της συνομιλίας που αποκάλυψε το wikileaks (;;;)

3ikalog«Χοντρή» ιστορία αυτή με την αποκάλυψη της συνομιλίας Τόμσεν, Βελκουλέσκου και Πέτροβα.

Ο πρώτος είναι γνωστός από τα… παλιά στην Ελλάδα, αν και εδώ και καιρό έχει άλλο ρόλο: είναι ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ. Η δεύτερη είναι η επικεφαλής της Αποστολής και η Τρίτη είναι υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου.

Από χθες μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, όμως όλη ιστορία είναι ζόρικη ακόμη περισσότερο, λόγω του ότι αναμένεται πως από Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα της αξιολόγησης ενώ όπως αναφέρεται στο site του Μιχ. Ιγνατίου «(…) Εάν τα πρακτικά της συνομιλίας είναι αληθινά, τότε τίθεται τεράστιο θέμα για την “ανεξαρτησία”, ως οφείλει να έχει, του κ. Τόμσεν έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς διαφαίνεται ότι τηρεί έντονα εχθρική στάση εναντίον της χώρας μας.

Ταυτόχρονα τα βάζει και με τους Ευρωπαίους για το θέμα του χρέους. Αποκαλύπτεται, πάντως, ότι είναι στα σκαριά σύσκεψη για το ελληνικό χρέος στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 15-17 Απριλίου στην Ουάσιγκτον (…).

(…) Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα στελέχη του ΔΝΤ επιθυμούν άμεσες αποφάσεις για το θέμα, φοβούμενοι ότι η ΕΕ πρόκειται να παραλύσει το πρώτο εξάμηνο του 2016, λόγω του διαφαινόμενου Brexit. (…).

Πολύς ντόρος γίνεται επίσης για το που έγινε η υποκλοπή και ποιος την έστειλε στον ιστότοπο του Ασάνζ που την ανέβασε.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάζετε ΕΔΩ, στο mignatiou.com, που έχει συνεχείς αναρτήσεις για το συγκεκριμένο – και όχι μόνο – θέμα.