Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια προσφυγικό - μεταναστευτικό

Περίπου 100 πρόσφυγες ακόμη στην Αλεξάνδρεια – βασικός στόχος όλων ο συντονισμός

prosf-eidi syll pontionΠερίπου 100 πρόσφυγες (105 ο ακριβής αριθμός τους) έφθασαν το Σάββατο 2 Απριλίου στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στην Αλεξάνδρεια, στο στρατόπεδο Τχου (ΜΧ) Πελαγου Γεωργ. (πιο γνωστό ως το «722»).

Όσον αφορά τους πρόσφυγες που έφθασαν στην Αλεξάνδρεια την πρώτη ημέρα (1η Απριλίου), οι πάντα έγκυρες πληροφορίες που έχουμε – γιατί το θέμα είναι σοβαρό και δεν σηκώνει βλακείες, αστειάκια και κυρίως παραπληροφόρηση –  αναφέρουν πως από τα περίπου 200 άτομα η συντριπτική πλειοψηφία είναι οικογένειες με παιδιά (το 40% των αφιχθέντων είναι παιδιά ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και 15 μωρά).

Μετά από την έλευση στην Αλεξάνδρεια των πρώτων προσφύγων, ήδη από χθες γίνεται προσπάθεια να μπουν σε μια σειρά τα πράγματα και σε συνεργασία με τον στρατό (που έχει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου φιλοξενίας) και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς & συλλογικότητες να καταγραφούν οι ανάγκες και να ξεκινήσει άμεσα η διανομή ειδών που έχουν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα και βρίσκονται σε αίθουσα, στο Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων.

Στο θέμα της συγκέντρωσης ειδών αναγκαίων έχουν πλέον επικεντρωθεί και πάρα πολλοί φορείς και σύλλογοι, όπως τις τελευταίες ώρες έπραξαν ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων ή η Εκκλησία (η Μητρόπολη έχει εκδώσει σχετική Εγκύκλιο), που έχουν καλέσει τον κόσμο να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή.