Κατηγορίες
άρθρα Δήμος Αλεξάνδρειας

Άποψη: “Δήμος Αλεξάνδρειας και η ενημέρωση δημοτών και κατοίκων”

dimarxeio-alex1Ένα θέμα το οποίο είναι σοβαρό και έχει να κάνει με την ενημέρωση των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου Αλεξάνδρειας αναδεικνύουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας υστερεί και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της ενημέρωσης, σε βασικά θέματα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα «κομμάτι» της επικαιρότητας, το προσφυγικό,  γιατί ο Δήμος (με βάση αυτά που γνωρίζουμε όλοι) δεν εμπλέκεται άμεσα με το προσφυγικό. Από τη μέρα λοιπόν που ακούστηκε πως θα δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας,  είναι άπειρα τα ανυπόστατα πράγματα, οι φήμες που «μεταμορφώνονται» σε… γεγονότα, τα δημοσιεύματα που μπαίνουν υποτίθεται για πλάκα και «εμπλέκουν» μέχρι και… αντιδημάρχους (όμως κάθε άλλο παρά τέτοια κατάσταση δημιουργούν αλλά συντείνουν στο να μπερδευτεί ο κόσμος ακόμη περισσότερο).

Αιτία; Ξεκάθαρη αιτία είναι η ελλιπής και αποσπασματική ενημέρωση. Ο Δήμος κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε να αποτελεί – υπό όρους – μια αξιόπιστη πηγή, που θα μιλάει με στοιχεία και όχι με «φήμες» και «εκτιμήσεις».  Παράδειγμα, η χθεσινή ανακοίνωση του Δημάρχου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται στο «722». Μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν π.χ. ανακοινώσεις μια φορά τη βδομάδα για το θέμα ώστε να μην λέει ο καθένας ότι του κατέβει; Αφού ανακοινώσεις από εκεί που πρέπει δύσκολα βλέπουμε!

Άλλο ενδεικτικό της κατάστασης: γίνονται κάποια έργα σε όλο το εύρος του Δήμου – μικρά ή μεγάλα, δεν έχει σημασία. Μήπως αυτά δεν θα έπρεπε να γίνουν γνωστά; Ή βολεύει να γνωστοποιούνται δια άλλων οδών, με μια σειρά από φωτογραφήσεις επιπέδου Vogue ή Cosmopolitan;

Άλλο θέμα που «καίει» πολλούς συνδημότες μας είναι π.χ. τα αγροτικά. Υπάρχουν ανακοινώσεις σχετικά με αγροτικά θέματα, πολλά με καταληκτικές ημερομηνίες. Μήπως και αυτά θα πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα και να μην περιμένουν οι αγρότες να τα δουν κολλημένα σε κάποια κολώνα ή στο καφενείο του χωριού τους;

Τα κάθε είδους “αποκλειστικά”, οι δηλώσεις που αποσκοπούν σε διάφορα, τα “στησίματα” για μια φωτογραφία, όλα αυτά είναι πρακτικές που δεν εξυπηρετούν κανέναν και πολύ περισσότερο δεν έχουν να κάνουν με την ενημέρωση των δημοτών.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα δημιουργηθεί κάποια «εσωτερική δομή» που θα αναλάβει το έργο σοβαρής και υπεύθυνης ενημέρωσης για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο και που ενδιαφέρουν άμεσα τους δημότες και τους κατοίκους της περιοχής μας.

Μια δομή, ένα γραφείο, κάτι τέλος πάντων, που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, και που απαραίτητα δεν θα είναι ένα «γραφείο προπαγάνδας και λιβανίσματος» της Διοίκησης και των μελών της αλλά θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την έγκυρη ενημέρωση των δημοτών και των κατοίκων.