Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια παιδεία

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο στις Λαζαρίνες με την Εστία Ρουμλουκιωτών

laz2016alexΤο Σάββατο 23 Απριλίου μια όμορφη εμπειρία βίωσαν οι μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου με τη συμμετοχή τους στο έθιμο ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ στην πόλη της Αλεξάνδρειας με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η ετοιμασία του εθίμου για τις μαθήτριές μας ξεκίνησε πριν από ημέρες, όταν ο χοροδιδάσκαλος και μέλη του συλλόγου μας επισκέφτηκαν στο σχολείο και όλοι μαζί τραγουδήσαμε και χορέψαμε τα τραγούδια του εθίμου.

Στη συνέχεια από νωρίς το Σάββατο το πρωί (23 –Απριλίου), οι μαθήτριές μας με τη γυμνάστρια του σχολείου την κ. Μισυροπούλου Ειρήνη πήγαν στα γραφεία του Συλλόγου ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ για να φορέσουν τις παραδοσιακές στολές.

Μέσα σε ένα όμορφο κλίμα, με πολύ καλή διάθεση μέλη του συλλόγου έντυσαν τις μαθήτριες που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε ότι χρειάστηκε.

Στη συνέχεια οι ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ πήγαν στην εκκλησία όπου τραγούδησαν στο προαύλιο, πήραν την ευλογία από τους ιερείς και περπάτησαν τραγουδώντας και χορεύοντας στους δρόμους της πόλης.

Γονείς, μαθητές /τριες, εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού –Νηπιαγωγείου θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του συλλόγου ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΩΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ για την πρότασή τους να συμμετέχουν μαθήτριες του σχολείου μας στην αναβίωση του εθίμου ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ, ήταν μια όμορφη εμπειρία και βοήθησε πολύ στην κοινωνικοποίησή τους.

Χαρήκαμε πολύ από αυτή τη συνεργασία και ιδιαίτερα για την αγάπη τους στους μαθητές /τριες του σχολείου μας και συγχρόνως χαρήκαμε γιατί διαπιστώσαμε ότι οι μαθήτριές μας έδειξαν αυξημένη ικανότητα σε δεξιότητες και σε συμπεριφορά στην αναβίωση του εθίμου.

Ευχαριστούμε επίσης την ΕΣΤΙΑ ΡΟΥΜΛΙΟΥΚΙΩΤΩΝ για τη δωρεά στο σχολείο μας το ποσόν των 600 Ευρώ που συγκεντρώθηκε την ημέρα της αναβίωσης του εθίμου ΛΑΖΑΡΙΝΕΣ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Δ.Σ του Συλλόγου θα συνεχίσει να λειτουργεί με την άποψη που θέλει τον σύλλογο ενεργό σε πολλές και ποικίλες δράσεις και ευαίσθητο στις ιδιαιτερότητες των μαθητών/τριών μας και όχι μόνο.